Super baka (82) završila dve trke izdržljivosti: "Ići ću opet"

Nada se kako će nadahnuti i druge ljude, svih doba, da na teške izazove odgovore na pravi način.

Subota, 03.07.2021.

07:54

Izvor: B92

Super baka (82) završila dve trke izdržljivosti:
Foto: Profimedia

Podeli:

Sa 82 godine, Mildred Vilson iz Sikestona u Americi je apolutna pobednica. Već dva puta je uspešno završila trku izdržljivosti "Tough Mudder", a nada se i trećoj sledeće godine.

"Tough Mudder" je trka izdržljivosti puna prepreka poput blata, užadi, vode, lestvica, ali Mildred Vilson (82) je dva puta učestvovala na ovom tahtevnom takmičenju i oba puta je uspešno završila.

Nakon odobrenje lekara, baka je počela da trenira i prvu trku je završila nakon svog 80. rođendana.

"Jako mi se svidelo, pa kad me sin pitao i za drugi put bilo mi je lako reći "da", rekla je Mildred.

Drugu trku, koja je bila na je završila za tri sata. S njom je na svakom koraku bio i njen sin Deni (47).

"Bilo je super što sam zajedno sa sinom učestvovala na trci i to na Majčin dan. U početku sam bila prilično nervozna zbog toga, ali kad sam izašla i započela bilo je super. Stvarno sam uživala i nisam se toliko umorila. Mogla sam ići i duže, ali bilo je jako hladno", dodala je.

Njen suprug Farel bodrio ju je tokom prve trke, 2019. godine, ali je nažalost, preminuo prošle godine. Drugu utrku Mildred je posvetila njemu.

Nada se kako će nadahnuti i druge ljude, svih doba, da na teške izazove odgovore na pravi način. Dodala je i kako planira da učestvuje i na idućoj i ako bude živa i dovoljno zdrava do tada, piše Metro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare