Svi muškarci su bili zaljubljeni u nju: I ona je u Kanu FOTO

Kada se 1980. godine pojavio tinejdžerski film "La Boum", osvojila je sve.

Četvrtak, 08.07.2021.

13:01

Izvor: B92

Svi muškarci su bili zaljubljeni u nju: I ona je u Kanu FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Sofi Marso (54), francuska glumica, pojavila se na ovogodišnjem festivalu u Kanu i ponovo skrenula pažnju svih. Svojim osmehom i pogledom podsetila je na osamdesete, kada je osvojila srca mnogih u tinejdžerskom filmu "La Boum" i nastavku filma koji je sledio.

Ovaj film je postao veliki hit, a Sofi je samo dan nakon premijere postala velika zvezda. Njeni stajlinzi iz filma i frizure odmah su imitirani, a kritičari su nazvali Sofi Marso budućom heroinom francuskog filma.

Za tu ulogu nagrađena je u "Cezarom" za glumicu koja najviše obećava. Kada je snimala film, imala je samo 14 godina.

Već sa 18 godina bila je partnerka Žerara Depardjea i Katrin Danev u filmu "Tvrđava Sagan". a te iste godine se pojavila sa Žan Polom Belmondom u filmu "Joyeuses Pâques".

*ALT

Najpoznatije uloge je ostvarila u filmovima "Hrabro srce" sa Melom Gibsonom, "Ana Karenjina" i "Svet nije dovoljan" sa Pirsom Brosnanom.

Sa samo 18 godina se zaljubila, kada je već preko noći postala zvezda zahvaljujući filmu "La Boum", i započela vezu sa francusko-poljskim rediteljem Andžejem Zulavskim. Činjenica da je 24 godine stariji od nje je izazvala veliku buru u medijima. Međutim, to nije sprečilo par da se venča i uživa u romansi punih 16 godina. U braku su dobili sina koji danas ima 26 godina.

Navodno je razvodu kumovala njegova posesivnost i agresivnost, ali su ostali u bliskim odnosima zbog sina Vinsenta.

*ALT

Nakon što je brak okončan, Sofi se posvetila režiji i ostvarila veliki uspeh.

Dok je snimala film "Ana Karenjina", upoznala se sa producentom Džimom Lemlijem i njih dvoje su se upustili u romansu. Iz te veze glumica je dobila ćerku Džulijet. Međutim, ni ova veza nije potrajala dugo.

Lepu glumicu život nije mazio, a 2017. godina je za nju bila izuzetno teška. Sofina majka godinama se borila sa rakom pluća, koji se zatim proširio i na mozak, a glumica je mesecima bila uz nju dok je bila u bolnici.

Međutim, niko nije znao da Sofi prolazi kroz težak životni period - nije otkazala angažmane, a pred kolegama je uvek bila vedra i nasmejana.

*ALT

Samo nekoliko dana pre Božića njena majka je i preminula, a to je bio drugi gubitak koji je Sofi pretrpela u samo nekoliko meseci. Naime, njen bivši suprug preminuo je u februaru 2016. godine.

Sofi je na sahrani bila slomljena, a uprkos njihovim razmiricama, koje su rezultirale razvodom, on je bio i ostao ljubav njenog života. Sa druge strane, pre nego što je preminuo, Zulavski je priznao da se nikad nije oporavio od razvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.