Dajan Lejn: Pobegla je od majke sa 15 godina, slava joj nikada nije značila

Jedna od omiljenih glumica i muškaraca i žena Dajan Lejn (56) jedna je od retkih zvezda za koju se ne vežu skandali i koja ne pokušava da sakrije svoje godine.

Nedelja, 25.07.2021.

14:49

Izvor: B92

Dajan Lejn: Pobegla je od majke sa 15 godina, slava joj nikada nije značila
Foto: Profimedia

Podeli:

Dajan se rodila 1965. u Njujorku kao ćerka pevačice u noćnim klubovima i Pjejboveog modela Kolin Li Farington i oca Bartona Judžina Lejna, učitelja glume koji je radio kao taksista i podučavao na fakultetu.

Kada je imala 13 godina, njeni roditelji su se razveli i ona je morala da se preseli s majkom u Meksiko jer je majka imala starateljstvo nad njom. Ali kasnije je njen otac preuzeo starateljstvo pa su živeli u brojnim hotelima širom Njujorka i ona se vozila s njim u taksiju dok je on radio.

*ALT

Dajan se s 15 godina zakonski osamostalila i otputovala u Los Anđeles na nedelju dana s glumcem i prijateljem Kristoferom Atkinsom, s kojim je glumila u filmu "Child Bride of Short Creek" iz 1981.

"Bilo je to neodgovorno ponašanje koje je proizišlo iz toga što sam dok sam bila jako mlada imala previše nezavisnosti", rekla je jednom Lejn.

Nakon izleta u Los Anđeles vratila se u Njujork i živela je s prijateljevom porodicom te im plaćala stanarinu, a 1981. krenula je u srednju školu. Ali uskoro ju je majka otela odatle i odvela je u Džordžiju, gde je ona živela. Dajan i njen otac pokrenuli su sudsku parnicu zbog toga i šest nedelja kasnije glumica se vratila u Njujork. Lejn nije razgovarala s majkom tri godine zbog tog incidenta, ali su se na kraju pomirile.

Ostvarila je zavidnu glumačku karijeru i poznata je po ljubavnim dramama koje su osvojile nežniji pol, pogotovo dve u kojima se pojavljuje s miljenikom žena Ričardom Girom. Reč je o "Olujnoj ljubavi u Rodanteu" iz 2008. i "Nevernoj ženi" iz 2002. Snimili su i krimi mjuzikl "Cotton Club" 1984.

*ALT

Iza sebe ima dva braka. Bila je šest godina u braku s glumcem Kristoferom Lambertom (63), s kojim je dobila ćerku Eleanor (27), a od 2004. do 2013 godine bila je u braku sa kolegom Džošom Brolinom (53).

"Bilo je trenutaka na određenim nivoima slave sa kojih sam otišla. Za to sam veoma zahvalna. Nisam želela da budem u nemogućnosti da svoj život vodim na najnormalniji mogući način. Živim tako da mogu sebi da priuštim privatnost. Naravno, neke žrtve moram da podnesem. Sećam se jednog intervjua sa Merilin Monro. Opisivala je trenutak kada je šetala ulicom i bila potpuno nevidljiva u gomili kao Norma Džin. I onda je rekla: 'Želite li da vidite Merilin?' I postala je Merilin Monro! Išla je ulicom i svi su je primećivali. Ima nečega u tome, postoji energija kojom zračite. Može biti jednostavna, poput govora tela... ali se ja trudim da ne skrećem previše pažnje na sebe", rekla je u jednom intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.