Konkurs "Igračke sa svrhom" je otvoren!

Prva smotra društveno odgovornih igračaka "Igračke sa svrhom" održaće se 12.12.2021. godine u Muzejčiću Doma Jevrema Grujića u Beogradu.

Sreda, 20.10.2021.

14:46

Izvor: B92

Konkurs
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

Smotra društveno odgovornih igračaka "Igračke sa svrhom" prepoznaje igračke koje imaju dvostruku svrhu – potpomažu dečji razvoj ali su i društveno odgovorne. Igračka koja ponese titulu "Igračke sa svrhom" je igračka koja svrsishodno potpomaže dečji razvoj a sa druge strane je u proizvodnji, distribuciji i promociji primenila principe društveno odgovonog poslovanja. Titula igračke sa svrhom se potvrđuje dobijanjem specijalne povelje/statue "Igračke sa svrhom" i digitalnog potpisa "Igračke sa svrhom".

Ideja smotre je da podstakne proizvođače i distributere igračaka, kao i sve učesnike u nastojanjima za dobrobit dece u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i medija da podstiču smislen odabir igračaka kako kod roditelja tako i kod zdravstvenih i obrazovnih institucija i da se poveća svesnost o važnosti svrishodnog izbora igračaka i uticaju koji ono što dajemo najmlađima ima za ceo njihov život.

Titula "Igračke sa svrhom" se dodeljuje kompanijama, registrovanim zanatskim radionicama, preduzetnicima, nevladinim organizacijama i drugim pravnim licima koja se bave proizvodnjom i distribucijom igračaka. Na konkursu za "Igračke sa svrhom" mogu da učestvuju sva pravna lica sa sedištem u Srbiji ili koja posluju u Srbiji, a koja su proizvela ili plasirala igračku na teritoriji Republike Srbije.

Odabir igračaka kojima će biti dodelja Titula IGRAČKE SA SVRHOM, obavlja tim počanih selektora sastavljen od priznatih i dokazanih uglednih pojedinaca iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, brige o dobrobiti dece, zdravstva, kulture i obrazovanja.
Tim počasnih selektora ove godine će raditi u sastavu:
1. Eržebet Bedrosian, predsednica Montesori društva Srbije
2. Branislava Conić, Osnivac Doma Jevrema Grujica u okviru koga se nalazi "Muzejčić", prvi muzej po meri deteta
3. Snežana Milanović, osnivač Centra za korektivnu gimnastiku i Senzorijuma - kabineta za ranu intervenciju i senzornu integraciju
4. Marija Ršumović, osnivač Edukativnog kabineta Pitajte defektologa
5. Dr Tatjana Vukomanović, pedijatar i vlasnik i glavni urednik portala Moj Pedijatar
6. dr Otilija Velišek Braško, profesor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Novi Sad
7. Dragana Živojnović, urednica, RTS

*ALT

Osnivač i organizator smotre je UG Žute Patalone. UG "Žute Patalone–Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept Inkubator društvene odgovornosti" ima za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promovisanje Montesori pedagogije, iniciranje daljeg proučavanja fenomena detinjstva i podsticanje društveno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece.

"Vizija smotre "Igračke sa svrhom" polazi od stanovišta da je najvažniji društveno odgovoran projekat dobrobit najmlađih. Mi verujemo da srećno detinjstvo može doprineti boljitku čovečanstva, a odabirom pravih igračaka potmažemo razvoj deteta a time i boljitak celog društva. Prepoznavanjem i odlikovanjem igračaka koje razumeju i pomažu dečji razvoj a sa druge strane su i dodatno društveno odgovorne dece dajemo primer kako možemo da utičemo na dobrobit dece i društva u celini. Smotra "Igračke sa svrhom" ima za cilj da podstakne društveno odgovorno poslovanje proizvođača igračaka”, kaže Tijana Adamov Ignjatović, osnivač Udruženja Žute Patalone i smotre Igračke sa svrhom.
Prijave su otvorene od 15. oktobra i traju do 15. novembra.

Uslovi konkursa se mogu naći na adresi https://zutepatalone.wordpress.com/rules-pravilnik-smotre-igracke-sa-svrhom/ a prijavni formular preuzeti sa adrese https://zutepatalone.wordpress.com/application-form-prijavni-fomular-igracke-sa-svrhom/.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare