Kako se čuva ruska salata i šta da radite sa njom ako vam ostane posle praznika?

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već "treći dan" jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hleba… Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.

Nedelja, 09.01.2022.

15:39

Izvor: prva.rs

Kako se čuva ruska salata i šta da radite sa njom ako vam ostane posle praznika?
Foto: Alena_Kos/Shutterstock

Podeli:

Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

Ruska salata ili mimoza – koji je vaš izbor za novogodišnju trpezu? ANKETA

Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.

Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savetujemo da je čuvate na temperaturi oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare