Najčešći strahovi koje trudnice osećaju

Kad saznate da je beba na putu, sreći nikad kraja. Ali često dolazi i zabrinutost i neizvesnost. Ovo su najčešći strahovi koje buduće majke osećaju, prema stanici You Are Mom.

Utorak, 29.03.2022.

10:14

Izvor: B92

Najčešći strahovi koje trudnice osećaju
Foto: NataliaDeriabina/Shutterstock

Podeli:


Trudnoća i neizvesnost; promene tela


Taj se strah može da se pojavi čim dobijete vest da ste trudni jer ne znate sa sigurnošću da li ćete se dobro nositi s trudnoćom ili ne. U glavi vam se roji bezbroj pitanja vezanih za porod, kontrakcije, trudove i sve one stvari koje još nikad niste osetili u telu, a sigurni ste da vas čekaju. takođe, mnoge mame se plaše promene u trudnoći, a posebno promena na telu - strije, kilogrami, celulit.

Tempo života

Logično, dolazak novog člana u porodicu u potpunosti će promeniti život, ali i izazvati strahove u vezi s ulogom majke, sumnje po pitanju izbora roditeljskog stila i nesigurnost oko toga da li ste doneli ispravnu odluku.

Rizik za lično zdravlje


Ovo je ozbiljna i stvarna tema i nema potrebe da se zbog toga osećate loše. Sasvim je normalno da osećate strah za svoje zdravlje. Ponekad se trudnoća idealizuje, a iako je to divno i čarobno razdoblje, to je i vreme briga i nelagode.

Potencijalni zdravstveni problemi nerođene bebe

Ovo je jedan od najčešćih strahova novopečenih majki. Iako se vaše dete još nije rodilo, zabrinuti ste kako se razvija. Ali ova briga se ovde neće završiti, uvek će biti s vama jer vam je vaše dete najvažnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare