Istraživanje pokazalo: Ovo je najsigurniji položaj za spavanje bebe; većina roditelja ne zna

Novopočeni roditelji uvek su preplašeni za zdravlje svoje bebe, a jedan od najčešćih strahova koji muči mnoge roditelje je pravilan i najsigurniji položaj za spavanje bebe.

Četvrtak, 31.03.2022.

16:23

Izvor: superžena

Istraživanje pokazalo: Ovo je najsigurniji položaj za spavanje bebe; većina roditelja ne zna
Foto: Alena Ozerova/Shutterstock

Podeli:

Američka pedijatrijska akademija otkrila je da manje od 50 odsto roditeljia postavlja bebu u siguran položaj za spavanje, a to je spavanje na leđima. Nakon što su ispitali 3.297 majki, otkrili su da 44 odsto njih stavlja bebu u odgovarajući položaj, dok 56 odsto misli da je sigurnije da njihova beba spava na boku ili na stomaku.

Pedijatar Eva Kolson rekla je da nije iznenađena ovakvim rezultatima. A kako dalje priča, rano roditeljstvo vreme je u kom postoji zasićenost preteranom količinom informacija i premalom količinom sna. Ona, takođe, naglašava da ne smemo da zaboravimo ni činjenicu da svi imaju mišljenje o tome šta bi novi roditelji trebalo da rade, te da bi u moru dezinformacija mladi roditelji trebalo da se konsultuju sa izabranim pedijatrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare