Nikako nemojte koristiti omekšivač tokom letnjeg perioda – stručnjak objasnio i zašto

Mnogi kupuju posteljinu od svile misleći da je bolje spavati na takvom materijalu kada počnu visoke temperature, ali vlasnik jedne kompanije Dejan Dimitrov za "San" tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače treba čuvati za zimu.

Petak, 10.06.2022.

13:50

Izvor: B92

Nikako nemojte koristiti omekšivač tokom letnjeg perioda – stručnjak objasnio i zašto
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

"Bilo bi dobro da izbegavate omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom leta. Iako će sve mirisati lepše, tkanina ne može da upije vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri", izjavio je vlasnik jedne kompanije Dejan Dimitrov za "San".

Dimitrov savetuje da se za pranje posteljine i pidžame bira deterdžent za osetljivu kožu kako bi se sprečila iritacija, a najbolje je koristiti one bez mirisa. Greši se i sa svilom. Mnogi kupuju posteljinu od svile misleći da je bolje spavati na takvom materijalu kada počnu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače treba čuvati za zimu.

"Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe, ne može da upije vlagu", rekao je

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare