Šminkanje i leto: Evo kako da ujednačite ten tokom vrelih dana

Tokom letnjeg perioda nošenje šminke može da bude naporno posebno ukoliko ste u pokretu tokom većeg dela dana.

Ponedeljak, 13.06.2022.

14:55

Izvor: The List

Šminkanje i leto: Evo kako da ujednačite ten tokom vrelih dana
Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock

Podeli:

Mnogi dame se zato odlučuju za minimalnu šminku. Ukoliko i vi želite da pribegnete ovoj metodi i pitate se šta bi to bilo dovoljno, a da ne morate da stavljate puder preko celog lica, odgovor je korektor.

Počnite sa hidratacijom

Ovo je osnovno pravilo letnje šminke. Vaša baza treba da počne sa SPF, zaštitnim faktorom. Ukoliko imate suvu kožu stavite prvo hidratantni serum ili laganu hidratantnu kremu ispod kreme za sunčanje, pomoći će vam da koža bude adekvatno hidrirana tokom dana. Savetuje se da sve ovo uradite nekoliko minuta pre nanošenja korektora da biste bili sigurni da će ostati na mestu.

Korektor koji odgovara vašoj koži

Korišćenje korektora koji je za nijansu svetliji od tona vaše kože je odličan za osvetljavanje podočnjaka, ali neće dobro delovati ako se inače ne šminkate. Vaša koža je verovatno nekoliko nijansi tamnija tokom leta, jer je vaše lice svakodnevno više izloženo sunčevim zracima, što može da učini da presvetli korektor izgleda neravnomerno. Koristite korektor ispod očiju koji odgovara vašem temu tokom letnjih meseci i dodajte jednu tačku svetlijeg korektora u unutrašnje uglove oka da biste osvetlili ovo područje.

Ispod korektora koristite korektor boje

Ukoliko imate probleme sa podočnjacima, pre nanošenja korektora nanesite onaj u boji. Koristite zelenu da sakrijete sve crvene podtonove, narandžastu da dodate toplinu, žutu za svetle tonove kože i ljubičastu da dodate hladniji ton i sakrtijete plave podočnjake.

Fleke i ožiljci

Ako koristite korektor da prikrijete fleke ili ožiljke od akni, postoji strategija koja će pomoći da to izgleda mnogo prirodnije. Prvo nanesite malo pudera na to područje, a zatim nanesite na malu količinu korektora, ostavite da se osuši, a zatim izblendajte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare