"Belo zlato" postao je najpoželjniji letnji trend, evo o čemu je reč

Nakon trenda dubokih smeđih tonova, pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja važi za najpoželjniju letnu boju kose.

Četvrtak, 30.06.2022.

09:54

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Reč je o nijansi - "belog zlata".

Od Điđi Hadid do Kim Kardašijan slavne osobe zamenile su svoje bronzane i smeđe nijanse za ovu svetloplavu, gotovo belu kosu.

"karakteriše je neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrna ni previše zlatna", kaže Tom Smit za časopis Glamour

Boja je negde između platinaste nijanse koja je dominirala 2016. godine, i zlatne "vintage" plavuše od prošlog leta.

"Najbolje jse opsuje kao belo zlato - nije hladna kao srebrna ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna", pojašnjava Smit.

Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

"Ova verzija platinasto plave je zahtevna za održavanje i nije jeftina za postizanje, pa je logično da je luksuz", kaže Smit koji preporučuje da farbanje kose u ovu nijansu poveravate samo iskusnom profesionalcu, naročito ako počinjete s tamnijom podlogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare