"I dalje pristižu ispovesti, o mentalnom zdravlju se ne ćuti": Budi bolja, budi bolje se nastavlja

U okviru projekta #kakosi na Superženi tokom juna dosta se razgovaralo o mentalnom zdravlju žena, a cilj naše akcije "Budi bolja, budi bolje" je podizanje svesti o mentalnom zdravlju žena.

Četvrtak, 07.07.2022.

18:04

Izvor: superžena

Foto: Nena Sokiæ

Podeli:

Preko dvadeset tekstva objavljeno je tokom juna u okviru akcije "Budi bolja, budi bolje" na Superženi, a najveći broj čine ispovesti žene koje su podelile priče i u fokus stavile svoje mentalno zdravlje.

U emisiji Srbija online koja se emituje na TV Kopernikus, sa voditeljkom i novinarkom Snežanom Nenom Sokić razgovarala je urednica Superžene Marija Mićanović.

"Bila sam kao miš u kutiji": Jovana se plašila da izađe iz stana, ali posle pomoći sve se promenilo

Marija je istakla da je "zbog velikog interesovanja, akcija koja je inicijalno trebalo da se završi 1. jula, nastavljena i tokom leta, jer i dalje pristižu ispovesti". Naglasila je da će na B92.net/Superženi u narednom periodu pored "ispovesti čitaoci moći da pročitaju i savete stručnjaka, tekstove čija tema jeste unapređenje mentalnog zdravlje...".

Spomenule su i ambasadorke projekta voditeljke Ninu Kolundžiju i Anu Mitić, kao i pevačicu Anu Stanić koje su takođe govorile o problemima sa kojima su se susretale.

Marija: "Sve sam posmatrala crno; zahvaljujući stručnjacima promenila sam pogled na život"

U emisiji je bilo reči o tome da je podrška porodice, prijatelja i okoline veoma bitna, ali razgovaralao se o tome da pomoć ove vrste često i izostane. Složile su se da bi svaka žena trebalo glasno da govori o svojim problemima i da o njima ne treba da se ćuti.

I Nena i Marija su govorile o svojim problemima i šta ih je mučilo, a više o tome pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare