Kako pravilno zalediti maline

Sezona malina je uveliko počela, a pored toga što su ove crvene bobice ukusne, veoma su zdrave. Ovo bobičasto voće puno je antioksidanata koje povoljno utiču na naš organizam.

Nedelja, 31.07.2022.

13:28

Izvor: B92

Kako pravilno zalediti maline
Foto: baibaz/shutterstock

Podeli:

Iako se od njih prave prelepi džemovi, slatko i sok, koji nam omogućava da uživamo u njihovom ukusu i zimi, nazdravije je da ih zamrznete, jer se tako najbolje čuvaju svi vitamini.

Samo zamrzavanje malina nije teško i uz nekoliko jednostavnih koraka sačuvaćete cele plodove, koje kasnije možete da odledite kad god poželite.

Prvo što treba da uradite je da odabere zdrave plodove bez oštećenja i da odvojite one koje su počele da propadaju i trule. Pažljivo ih operite pod mlazom vode i ostavite da se osuše. Lagano i pažljivo maline poređajte na pleh koji može da vam stane u zamrzivač.

Stavite ih u led na7-8 sati, a možete i duže. Kada su se u potpunosti zaledile, prebacite ih u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih lagano izbacite vazduh, pa ih vratite u zamrzivač. Vodite računa da preko njih ne stavljate ništa teško da ih ne biste zgnječili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare