Odgovarajuća nijansa senke zavisi od boje očiju, evo kako da izaberete pravu

Na Internetu postoji mnogo tutorijala za šminkanje, ali ne mogu sve tehnike pokazati pravu lepotu vaših očiju.

Ponedeljak, 29.08.2022.

13:54

Izvor: Novosti

Odgovarajuća nijansa senke zavisi od boje očiju, evo kako da izaberete pravu
Foto: Lia Koltyrina/Shutterstock

Podeli:

Pratite ova uputstva i otkrićete kako šminka može da istakne vaš sjaja na osnovu boje očiju.

Tamne oči

Vlasnici očiju ove boje imaju prednost: gotovo sve nijanse senki su pogodne za njih. Međutim, ako želite da dodate dubinu svom izgledu, plavi i zeleni tonovi će vam dati efekat koji želite. Takođe, svetle boje kao što je zlato koje se nanose na uglove očiju mogu dodati čar.

Plave oči

Prema krugu boja, narandžasta je suprotnost plavoj. Samim tim će plavookim damama odgovarati sve nijanse braon i terakote. Pored toga, bolje je dati prednost mirnijim tonovima. Zapamtite da se ova boja očiju dobro slaže sa crnim ili tamno sivim ajlajnerom.

Zelene oči

Upotreba ljubičaste palete će pomoći da se stvori svetao, senzualan izgled, savršen za večernju šminku. Druge pogodne nijanse su roze, bronzane, crvene i crne boje.

Smeđe oči

Kod ovog tipa, oči obično menjaju boju u zavisnosti od osvetljenja, što treba uzeti u obzir pri izboru prave palete senki. Najskladnije izgledaju zelene nijanse, pastelne boje, kao i senke sa metalnim efektom, što će sliku učiniti još uočljivijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare