Šta se dešava ako u šampon za pranje kose stavite kašiku šećera?

Mnogo je prirodnih lekova koje možemo koristiti za zdravlje i lepotu temena i kose, a mnogi od vas su verovatno već isprobali. Na primer - ispiranje kose jabukovim sirćetom, ili maska od maslinovog ili kokosovog ulja. itd.

Nedelja, 04.09.2022.

13:55

Izvor: NoviList.hr

Šta se dešava ako u šampon za pranje kose stavite kašiku šećera?
Foto: Svitlana Hulko/Shutterstock

Podeli:

Međutim, šta se događa ako u šampon dodamo kašiku šećera?

Savet da isprobate ovaj jednostavan trik dolazi od poznate italijanske dermatološkinje Frančeske Fusko, koja uverava da ovaj prirodni lek delotvorno doprinosi zdravijem temenu.

Kako? Šećer pomešan sa šamponom omogućava nežan piling kože koji s jedne strane eliminiše mrtvu kožu, a s druge strane omogućava bolje delovanje korišćenih proizvoda. Takođe, ne zaboravimo da zdravo teme podstiče redovni rast nove kose.

Svi znamo da uzimanje šećera nije dobro za naše telo, ali dejstvo ove namirnice nanesene na kosu, može biti drugačiji.

Nakon što se koristi zajedno sa šamponom, zapravo, šećer koji deluje kao prirodni piling omogućavaće vam bolje upijanje regeneratora ili maski za kosu.

Kako koristiti šećer za kosu

Kada perete kosu, u dozu šampona (bolje hidratantnog) dodajte kašiku šećera. Ovaj mali trik, prema mišljenju stručnjakinje, najbolje će vratiti teme u dobro stanje i tako pomoći u slučaju peruti, iritacije ili svraba.

Naime, dodatak kašike šećera omogućava nežan piling temena, dok šampon, eliminišući sve mrtve stanice kože i skupljenu prljavštinu, pruža dubinsko čišćenje temena. Na taj način, sprečava pojavu masnoće u korenu.

Kontraindikacije šećera u kosi

Kao i uvek, ne smemo da preterujemo. Ovaj prirodni lek ne smete da koristite pri svakom pranju!

Preporuka je da se koristi svakih tri do pet puta mesečno, u suprutnom dobićete kontraefekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare