Ispovest muža: Moja žena je abortirala, sada od mene traži 50.000 dolara da bi mi rodila dete

Na društvenoj mreži Reddit jedan muž je ispričao svoju priču o tome kako njegova supruga detaljno planira finansije.

Petak, 16.09.2022.

14:24

Izvor: prva.rs

Ispovest muža: Moja žena je abortirala, sada od mene traži 50.000 dolara da bi mi rodila dete
Foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock

Podeli:

On objašnjava da mu je supruga tražila da joj plati za period koji će biti na porodiljskom odsustvu, kako bi rodila njihovo dete.

Kako kaže, on i njegova supruga su zajedno šest godina, dok su u braku dve. Brak su sklopili samo u crkvi, bez registracije u opštini, tako da su shvatili da pravno uopšte ne moraju da dele finansije.

"Oboje dobro zarađujemo (preko 175.000 godišnje, bez poreza). Zajedno smo kupili kuću i dogovorili se da delimo finansijske troškove 50:50", počinje on.

Objašnjava da su, zbog toga što oboje dobro zarađuju, smatrali da njihove finansije treba da budu odvojene.

"Oboje smo veoma nezavisni ljudi orijentisani na karijeru. Upravo to me privlači kod nje – ona je neverovatna u svom poslu i ponosim se kada kažem da je ona moja žena i čime se bavi. Nažalost, prve dve godine našeg braka pale su u senku pandemije i karantina. Želeli smo da putujemo i štedeli smo za to. Pre nekoliko meseci smo razgovarali i shvatili da bi sada možda bilo dobro da imamo decu, umesto da stalno čekamo bolje i bezbednije uslove za putovanja. Bez ozbiljnog razgovora odlučili smo da prestanemo sa kontracepcijom i pustimo da se stvari dese same od sebe".

Međutim, sada kada su odlučili da žele decu, počeli su da se pojavljuju problemi u njihovom zajedničkom životu, i to upravo zato što ne dele finansije.

"Na radnom mestu supruzi je dozvoljeno porodiljsko odsustvo do godinu dana, ali oni joj isplaćuju samo 50 odsto plate u periodu od šest meseci, a preostalih šest se vode kao neplaćeno odsustvo. Bila je veoma direktna i rekla je da će osiguranje pokriti najveći deo troškova u bolnici tokom trudnoće i porođaja, a to što će šest meseci biti odsutna sa posla koštaće oko 50.000 dolara jer će dobiti samo polovinu primanja. Sada od mene traži da joj nadoknadim tih 50.000 dolara i da podelim sve druge nastale troškove za vreme trudnoće i rađanja. Njen stav je da ona čini nešto za nas da osnujemo porodicu, ali neće biti pola-pola ako se samo od nje očekuje da ima finansijske gubitke, a ja ne, s obzirom da su nam finansije odvojene", rekao je on.

Kako kaže, takvi razgovori su ga pogodili zato što se oseća kao da ona od njega očekuje da joj plati da bi rodila njihovo dete.

On dalje kaže da je uplašen i uzbuđen jer misli da mu je žena već trudna i da bi njegova reakcija mogla da ima ozbiljnije posledice.

"Ona je već jednom abortirala, pre godinu dana i rekla mi je da je to uradila jer je smatrala da smo zajedno veoma malo vremena. Bio sam u šoku kada sam saznao, ali sam podržao njenu odluku jer sam smatrao da je to njeno telo i da zaista ne bi bilo u redu da imam decu tako rano. Ali imajući u vidu da je u stanju da donese takvu odluku, a da me uopšte ne pita, zaista me brine", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.