Bila je i ostala simbol ženske lepote, a malo ko zna da je volela Kerija Granta

Simbol seksepila i prirodne lepote šezdesetih godina Sofija Loren sutra će proslaviti 88. rođendan.

Ponedeljak, 19.09.2022.

15:44

Izvor: superžena

Bila je i ostala simbol ženske lepote, a malo ko zna da je volela Kerija Granta
Foto: Profimedia

Podeli:

Italijanska glumica je lepotom i šarmom privlačila mnoge poglede, ali i mamila uzdahe. Među onima koji su bili zaneseni njenim izgledom biio je i čuveni Keri Grant, glumac britanskog porekla koji je obeležio jednu eru holivudske kinematografije.

Ljubavna priča Ričarda Gira: Bio je u braku sa Sindi Kraford, a danas ljubi 34 godine mlađu devojku

Njih dvoje upoznali su se 1956. godine tokom snimanja filma "Ponso i strast". U to vreme on je bio oženjen svojom trećom suprugom Betsi Drejk i često se žalio da je nesrećan, dok je Sofija bila u komplikovanoj vezi s Karlom Pontijem, koji nije mogao da se razvede od prve supruge, kako bi oženio nju u katoličkoj crkvi.

Diva koju svi obožavaju: Ljubavni život Suzan Sarandon oduvek je intrigirao

Oboje su bili u nesrećnim vezama i zajednička tuga ih je povezala. Tako je počela ljubavna veza Kerija Granta i Sofije Loren.

Da bi sačuvala zdravlje, morala je da nestane preko noći: Sada se vratila i ljudi je ne prepoznaju

Holivudski zavodnik bio je očaran Sofijom, slao joj je ljubavna pisma, obasipao je poklonima, a decenijama se pisalo i da je pitao glumicu da se uda za njega.

"Keri Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprosio", rekla je ona pre nekoliko godina za Radio Tajms.

*ALT

"Keri je bio zaljubljen u mene, želeo je da me oženi, ali to bi značilo da ostavljam Karla i pravim veliki skandal", rekla je iskreno Sofija jednom prilikom za SMH.

Umesto možda prave ljubavi, Sofija je izabrala Karla, a Keri je zauvek nestao iz njenog života. Godine 1957. njihov emotivni odnos se završio.

"Znate, morala sam da biram. Karlo je bio Italijan, pripadao je mom svetu... Znala sam da je to prava stvar za mene", rekla je jednom prilikom za "Veniti fer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.