Zašto je preskakanje vijače bolje od bilo kog kardio treninga?

Pored efikasnog kardio treninga i jačanja donjeg dela tela, konopac za skakanje takođe pomaže u poboljšanju koordinacije, snage i agilnosti.

Ponedeljak, 26.09.2022.

13:17

Izvor: Novosti

Zašto je preskakanje vijače bolje od bilo kog kardio treninga?
Foto: Satyrenko/Shutterstock

Podeli:

Lepota vijače je u tome što nije potrebno mnogo vremena ili prostora za početak. Sve što vam treba je oko 10 do 15 minuta i jedna vijača.

Jutarnju kafu rado menja za jogu, pa u 51. godini ima telo za medalju FOTO

Koristi preskakanja vijače?

Preskakanje vijače je vežba za celo telo sa velikim uticajem koja zahteva zamahnuće užeta preko glave, a zatim preskakanje preko njega dok prolazi pored stopala. Vežba zahteva stalno kretanje koje pokreće vaše srce. Pošto konopac za skakanje zahteva brzo poskakivanje na prstima koristi se i za poboljšanje brzine i agilnosti.

Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?

Držite krajeve užeta u svakoj ruci, sa petljom užeta na tlu iza vaših peta. Prebacite konopac napred preko glave i ispred tela. Skočite dok vam prolazi ispod nogu. Počnite da pravite kružne pokrete sa rukama na dršci užeta i pronađite svoj ritam. Usredsredite se na to da držite grudi podignutim, a ramena i laktovi ne bi trebalo da se pomeraju mnogo, većina pokreta dolazi iz vaših zglobova. Dok skačete, obavezno držite kolena blago savijena.

Najzgodnija fitnes influenserka u regionu otkriva greške zbog kojih ne mršavimo VIDEO

Važno je pre nego što vijaču uvrstite u svoju opremu proverite i da je le pravih dimenzija za vas. Stanite na sredinu užeta jednom nogom i podignite krajeve blizu tela. Ručke bi trebalo da dođu do vaših pazuha ili ramena. Pokušajte da kupite konopac koji možete da isečete na svoju veličinu ili onaj koji dolazi prema visini.

Preskakanje konopca zahteva kondiciju, fokus i dobar rad nogu. Vežba aktivira skoro svaki mišić u telu dok ubrzava broj otkucaja srca brže od mnogih drugih vežbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare