Ovo su ubedljivo najčešće greške koje pravite tokom uvijanja kose

Bilo da su rezultat guste, sitne ili, pak, opuštene lokne, ukoliko figaro ne upotrebljavate pravilno, rezultati mogu da budu katastrofalni za vaš izgled.

Sreda, 28.09.2022.

15:09

Izvor: Super žena

Ovo su ubedljivo najčešće greške koje pravite tokom uvijanja kose
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Podeli:

U nastavku teksta pogledajte koje su najčešće greške prilikom uvijanja kose figarom.

Koristite pogrešnu veličinu figara

U ovom slučaju veličina jeste bitna! Različite veličine uređaja za stilizovanje kose služe za postizanje određenih izgleda. Manji figaro se koristi za sitnije lokne i talase, a idealan je za kratku kosu. Veći uvijači namenjeni su za dužu kosu, a njima se postižu krupne lokne

Ne koristite preparat za zaštitu od toplote

Kako biste sprečili termička oštećenja kose u najvećoj mogućoj meri, ovi proizvodi su neizostavni. Takođe, vodite računa o tome da vam je kosa potpuno suva pre nego što počnete da je uvijate. Korišćenje prese ili figara na vlažnoj kosi je siguran put do ozbiljnih oštećenja kao što su ispucali krajevi. Uvijate u pogrešnom smeru

Za što prirodniji efekat najbolje je da uvijate kosu od lica. Ne zaboravite da kosu sa svake strane lica treba da uvijate u suprotnim smerovima, što znači da desnu stranu uvijate nalevo, a levu nadesno.

Koristite pogrešnu veličinu figara

Grešite ukoliko krajeve kose uhvatite figarom, a potom ga provlačite oko pramena. Da biste formirali uvojke koji deluju prirodno i kako bi oni što duže zadržali oblik, kao i da biste postigli volumen pri korenu kose, zapravo bi trebalo da radite obrnuto. Figaro držite vrhom okrenutim nadole i oko njega namotavajte pramen kose počevši od korena, dok krajeve možete i da držite prstima kako biste ih zaštitili od oštećenja.

Uzimate previše kose od jednom

Pramenovi, pramenovi, pramenovi! Najbolji rezultati se postižu ukoliko uvijate više manjih pramenova kose umesto nekoliko velikih. Ako uzmete previše kose od jednom toplota se neće ravnomerno rasporediti duž pramena i vaše lokne će se brzo opustiti i ispraviti.

Predugo držite pramen na uvijaču: Očigledno je da toplota nije najbolji prijatelj vaše kose… Poslednje što želite su "sprženi" krajevi! Kosu držite obmotanu oko figara najduže 10 sekundi i izbegavajte podešavanje temperature na maksimum.

Odmah počinjete da "nameštate" uvojke

Zlatno pravilo glasi- ne dirajte kosu dok se ne prohladi! Ako pokušate da rastresete lokne čim ste ih "skinuli" s figara poništićete sav trud uložen da uvijete kosu. Sačekajte petnaestak minuta, ili dok se uvojci sasvim ne ohlade, pre nego što prstima prođete kroz kosu.

Ne čistite figaro

Višak proizvoda za zaštitu od toplote skuplja se na uvijaču i može da izazove isušivanje kose, ili da se zalepi za vlas i oteža je. Potrudite se da očistite figaro barem jednom sedmično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare