Mala pravila oblačenja koja olakšavaju život

Najveću grešku čine ljudi koji se oblače onako kako su videli na lutki u izlogu. Prvo, niko nema identične proporcije. Drugo, jedan komad odeće može da stoji drugačije ako ga iskombinujete na nov način.

Četvrtak, 29.09.2022.

13:10

Izvor: B92

Mala pravila oblačenja koja olakšavaju život
Foto: Alfa Maria Markevich/shutterstock

Podeli:

Dovoljno je da pratite ovih nekoliko pravila oblačenja da biste ostavili utisak da znate šta radite i istog trenutka ćete izgledati privlačnije:

1. Tačne proporcije


Vizuelno podelite telo na tri jednaka dela. Bluza ili košulja ne bi trebalo da pokrivaju više od jedne trećine. Ostale dve trećine bi trebalo da pokrivaju farmerke ili suknja.

2. Nošenje široke odeće


Široka odeća je moderna, ali samo ako siluetu naglasite kaišem oko struka ili ako prednji deo košulje uvučete u pantalone.

3. Dužina rukava


Rukavi na sakou ili kaputu trebalo bi da se završavaju do zgloba šake, a razlika između rukava sakoa i košulje trebalo bi da bude oko 1,5-2 centimetra.

4. Kratke čizme

Nošenje kratkih čizama na golu nogu, vizuelno skraćuje dužinu vaših nogu. Bolje je da ih nosite uz pantalone ili duge suknje i dovoljno je da se vidi samo 2.3 centimetra gole kože oko gležnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare