Medicinska sestra iz Pančeva porodila je ženu "preko telefona" VIDEO

Rad u Hitnoj pomoći nosi sa sobom brojne izazove, a jedna medicinska sestra je nedavno iskusila svu težinu svog posla kada je preko telefona davala uputstva za porođaj žene.

Četvrtak, 29.09.2022.

13:39

Izvor: superžena

Medicinska sestra iz Pančeva porodila je ženu
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

U intervjuu za "150 minuta", medicinska sestra iz Pančeva Biljana Pašalić detaljno je opisala ceo događaj, ali i osećanja koja je imala dok je uputstvima preko telefona pomagala da se žena porodi.

"Sećam se da je bilo pre ponoći, dobili smo poziv da se žena porađa. Već u sledećem trenutku dobijam podatak da se bebici vidi glava i da je porođaj krenuo. Naravno, ekipa Hitne pomoći je odmah krenula na poziv, ali pošto se žena nalazila u nenaseljenom mestu u Pančevu, kolege nisu mogle odmah da dođu", počela je priču medicinska sestra.

Kako kaže, telefonom je razgovarala sa tetkom žene koja se porađala, te je zahvaljujući Biljaninim konkretnim uputstvima porođaj prošao uspešno.

"Znate, vi u tom trenutku nemate vremena. Porođaj se završio nakon što je ekipa Hitne pomoći došla, a ja sam sve vreme zahtevala smirenost, prvo od sebe, pa onda od žene preko telefona", kaže Biljana Pašalić, te dodaje da se u ovakvim situacijama problem mora objasniti konkretnim, kratkim i jasnim činjenicama.

Medicinska sestra je, takođe, istakla da je sve vreme osećala nelagodnost, jer je život bebe, ali i majke zavisio od njenih jasno prenetih instrukcija.

"Imam osećaj da je ovo bila sreća. Tetka je uradila sve kako treba", zaključila je ona.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare