Revija u blatu, manekeni kao zombiji, muški korseti: Balensijaga – "ili voliš ili prezireš" FOTO

Na nedelji mode u Parizu, luksuzni brend Balensijaga predstavio je novu kolekciju za leto sledeće godine Summer 23. Zanimljivo je da mediji bruje o scenografiji, pre nego o kreacijama, a evo i zbog čega.

Ponedeljak, 03.10.2022.

08:10

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Svi smo navikli na upeglane revije u prestonicama mode gde se u prvim redovima guraju slavne ličnosti. Ipak, kreativni direktor Balensijage Demna Gvazalija odvodi ih na malo drugačije mesto i modele, kao i goste revije u smešta u blato i bare:

"Šou se odnosi na metaforu koja se tiče potrage za istinom, kao i to da budemo bliže, na zemlji", kaže Demna na svom odronu blata.

Za izgled ovakve scenografije zadužen je umetnik Santijago Sijera, a reviju je otvorio reper Kanje Vest. Nizali su se modeli koji su čudno hodali, po mnogima kao zombiji... Preovlađivale su ekscentrične kreacije, mnogo dukserica, puf jakni, jarkih boja kao što su ružičasta i crvena i naravno crna.

I ovog puta revija je izazvala oprečna osećanja "ili voliš ili prezireš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.