Sve više muškaraca nosi štikle i suknje – da li vam se sviđa taj trend? ANKETA

Malo je poznata činjenica da je obuća sa visokim potpeticama, odnosno, da su štikle bile dizajnirane za muškarce. Ova praksa se kroz istoriju menjala i uobličava, te je danas ova vrsta obuće usko povezana sa ženskim načinom odevanja.

Petak, 07.10.2022.

08:11

Izvor: Super žena

Sve više muškaraca nosi štikle i suknje – da li vam se sviđa taj trend? ANKETA
Foto: Profimedia

Podeli:

Međutim, novo doba donelo je nove trendove u svetu modne industrije, ali je, takođe, i vratilo neke stare. Iako su štikle za muškarce izašle iz upotrebe početkom 18. veka, statistika je u novije vreme pokazala da je prodaja muških cipela s visokom petom porasla od 2017. godine. Tako danas sve više muškaraca bira štikle kao sastavni deo svojih odevnih kombinacija, a javne ličnosti ih nose na velike događaje.

"Visoke potpetice postale su simbol moći i statusa", rekao je Endru Gruvs, profesor modnog dizajna na univerzitetu Vestminster, te dodaje da ova praksa kod mnogih konzervativaca izaziva bes.

Princ, Heri Stajls, Šon Mendes, Džerad Leto, Leni Kravitz, samo su neke javne ličnosti koje su oberučke prihvatili vraćanje ovog trenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.