Da li je sigurno korišćenje dečije polovne opreme?

Većina roditelja, zbog uštede, praktikuje da skupu dečiju opremu uzmu od prijatelja ili članova porodice. Svi roditelji će se složiti da je ova praksa česta i od velike pomoći, posebno zbog drugih velikih troškova koje imaju oko dece.

Subota, 15.10.2022.

08:16

Izvor: yumama

Da li je sigurno korišćenje dečije polovne opreme?
Foto: Roman Samborskyi/shutterstock

Podeli:

Međutim, sa određenom opremom koja je već korišćena treba da budete obazrivi isključivo zbog bezbednosti vašeg deteta. Ako nema tragova fizičkog oštećenja ili plesan, kadicu, sto za presvlačenje su sasvim bezbedni za ponovno korišćenje. Ova oprema je korisna, posebno zato što ih bebe koriste jako kratko,a dosta košta.

Ako ste nasledili kofer odeće, isto bez problema mozete prihvatiti, jer se ona lako može oprati, a činjenica je da mnogo znače kada imate bebu, jer je ona jako brzo preraste. Jedino pripazite kakvu obuću uzimate, posebno ako beba tek pravi prve korake.

Obuća se brzo iznosi i ošteti, a detetu treba da bude stabila posebno kada prohoda. Što znači da ne bi trebalo da koristite previše razgaženu obuću.Visoka hranilica je još jedan od komada koji je siguran za korišćenje, kao i brojne igračke, međutim ukoliko su dugo stajale u podrumu, obavezno ih dobro operite pre nego što ih date detetu.

Sa ovim korišćenim predmetima budite oprezni


Nasleđene nosiljke i marame trebalo bi da budu neoštećeni za ponovnu upotrebu. Krevetac takođe, ali obavezno promenite korišćen dušek. Budući da bebe često mokre, povraćaju i sline, mogući su tragovi plesni i bakterija. S vremenom dušeci postaju i mekši, odnosno gube svoj oblik, što može da remeti spavanje vaše bebe.

Jedan od najskupljih komada opreme za bebu je auto-sedište i roditelji su posebno srećni ako ne treba da odvoje novac za novo, ali mnogi ne znaju da dečije sedište ima svoj rok trajanja. Ako nasleđujete, dobro ga proverite u kakvom je stanju i koliko je dugo korišćeno, isto važi i za kolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare