Naomi Vots o menopauzi: "Osećate se kao da gubite sebe"

Glumici je rečeno da će njena karijera biti 'gotova' do 40 godine. Umesto toga, ona ulazi u svoju seksi eru nakon menopauze, srećnija i zaposlenija nego ikad.

Subota, 22.10.2022.

08:54

Izvor: B92

Naomi Vots o menopauzi:
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Podeli:

Glumica Naomi Vots (54) je u intervjuu za "InStyle" pričala o svom iskustvu sa perimenopauzom, kao i o svom putu do trudnoće u kasnim tridesetim.

Kako je otkrila, simptome perimenopauze je počela da oseća u 36. godini i nije znala tačno šta se dešava sa njenim telom sve dok ona i njen tadašnji partner nisu otišli ​​na pregled krvi u pokušaju da začnu:

"Znala sam da postoje promene u telu oko 35. godine, ali nisam znala da je zaista kasno da počnem da razmišljam o trudnoći. U današnjem svetu, trudnoće se dešavaju svuda oko nas do kasnih 40-ih. Moj doktor je spomenuo da će mi možda trebati donorska jajna ćelija, a iz nekog razloga još uvek postoji društvena stigma oko toga kada neko ne zatrudni prirodnim putem. Tako je to pokrenulo čitav svet tajnovitosti i srama i počela sam da tražim druge moguće alternativne puteve kojima bih mogla da krenem", rekla je za ovaj magazin.

Votsova je istakla da nije bila kandidat za vantelesnu oplodnju i da je verovatno potrošila hiljade i hiljade dolara pokušavajući da ostane trudna. Na kraju jeste zatrudnela i sada njen sin Saša ima 15 godina, dok je ćerka Kai napunila 13.

U intervjuu zvezda filma King Kong i Mulholland Drive rekla je da se udružila sa biotehnološkom kompanijom "Amiris" kako bi kreirala 11 proizvoda koji koriste emolijent koji se zove ektoin za ublažavanje svih vrsta simptoma perimenopauze i menopauze.

"Uključili smo stvari za kosu i telo, a zatim i vaginalne proizvode jer je i to područje koje pati. Jedna stvar koju ljudi tvrde o menopauzi je da se libido smanjuje i, naravno, da se malo smanjuje jer naši hormoni više ne utiču na naše raspoloženje. Ali to ne znači da prestajemo da razmišljamo o seksu ili da prestajemo da želimo seks; mi i dalje imamo želju. Samo se morate malo više organizovati i uložiti više truda u to", navela je.

Govorila je i o tome da je "posvećena stvaranju budućnosti u kojoj žene ne moraju same da trpe simptome menopauze":

"Postoji trenutak tokom perimenopauze kada se osećate kao da gubite sebe, ali ono što bih volela jeste da vidim više informacija o tome kako da se vratite. A kada se vratite, vi ste zapravo najautentičnija verzija sebe jer više niste žrtva svojih hormona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.