Ministarka Dubravka Negre je poslovna žena i brižna majka: "Ima li šta lepše i izazovnije od dece?"

Impresivna biografija nove ministarke za energetiku Dubravke Negre ukazuje na njenu stručnost i kompetentnost u novoj Vladi Srbije, a ministarka je pored svoje karijere uspela da odgaji i četvoro dece.

Sreda, 26.10.2022.

13:33

Izvor: superžena

Ministarka Dubravka Negre je poslovna žena i brižna majka:
Foto: Luka Šarac

Podeli:

"Ima li šta lepše i izazovnije od dece?! Imam veliku, raznoliku porodicu, sa mnogo dece. Odgajati četvoro dece je uloga puna izazova, ali i beskrajnih zadovoljstava, koja proističu iz posvećenosti i predanosti tom zadatku", izjavila je ona i istakla da porodicu poštuje kao najvažniju instituciju.

"Odrasla sam, pre svega, u porodici u kojoj je rad oduvek bio -gotovo – jedina dogma. Roditelji su mi inženjeri, koji su u Beograd došli iz Zapadne Srbije da uspeju. I jesu. Otac je bio jedan od prvih koji je u staroj Jugoslaviji radio na istraživanju nafte sa partnerima iz Amerike, i jedan od prvih koji je u socijalizmu započeo preduzetnički biznis, koji se razvio kao jako uspešan, do njegove prerane smrti. Majka, iako je imala svoju karijeru u uspešnoj slovenačkoj firmi, maksimalno je bila požrtvovana za porodicu. Porasla sam sa tradicionalnim vaspitanjem koje me je naučilo pravim vrednostima, ali sa roditeljima koji su imali liberalni pogled na svet i koji su me uvek maksimalno podržavali", rekla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.