Ovu glumicu Bred Pit obožava – dobila dva Oskara, a nije imala pare za kiriju

Maestralna glumica Dajana Vist dobitnica je mnogih prestužnih nagrada, a baš za nju je glumac Bred Pit izjavio da je "najlepša žena na ekranu".

Nedelja, 06.11.2022.

11:32

Izvor: B92

Ovu glumicu Bred Pit obožava –  dobila dva Oskara, a nije imala pare za kiriju
Foto: Profimedia

Podeli:

Dajana Vist je rođena 1948. godine u Kanzas situju. Njena majka je bila medicinska sestra, dok je njen otac radio pri vojsci. Diplomirala je 1969. godine na Univerzitetu u Merilendu umetnost, a njen aprivobitna želja je bila da bude balerina.

Ipak ostvarila se u glumi, i njen debi na Brodveju je bio u predstavi Solitaire/Double Solitaire. Što se tiče njene karijere na filmu i televiziji, Dajana je u početku imala manje TV uloge, kao što su ostvarenja It's My Turn i I'm Dancing as Fast as I Can, a igrala je i u filmovima kao što su The Lost Boys, Parenthood, Edward Scissorhands.

Tokom filmske karijere osvojila je dve Oskara za najbolju sporednu glumicu za film "Hana i njene sestre" iz 1986. i za "Meci iznad Brodveja" iz 1994.

Uprkos tome što ima redak status dvostruke dobitnice Oskara, glumica i redovna saradnica Vudija Alena, u intervju za Njujork tajms otkrila je da se u jednom trenutku borila da plati kiriju i "da su jedine uloge koje su usledile nakon dobijanja Oskara bile uloge "lepih mama".

Čini se da je sada taj period iza nje, i aktivna je u radu na televiziji, te je možemo gledati u seriji Mayor of Kingstown.

O njenom privatnom životu se malo zna - poznato je da je bila u vezi sa agentom Semom Koenom tokom osamdesetih i da ima dve usvojene ćerke Emili i Lili.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare