Kako se pravilno čuva isečena bundeva?

Najbolje mesto za skladištenje bundeve jeste podrum ili ostava, budući da su tamne i suve prostorije i u njima se najlakše stvore odgovarajući uslovi.

Subota, 03.12.2022.

14:14

Izvor: nezavisne.com

Kako se pravilno čuva isečena bundeva?
Foto: Marinka Buronka/shutterstock

Podeli:

Uglavnom imaju ventilaciju, a temperatura se obično kreće između 5-10 stepeni. Ako pak ne ispoštujete neke od ovih uslova, prilikom čuvanja bundeve, rok trajanja će joj znatno biti smanjen.

Na primer, ukoliko je prostorija u kojoj čuvate bundevu dosta vlažna, rok trajanja se smanjuje za čak 2-3 meseca. Takođe, bitno je znati da bundevu nikada ne treba da postavite direktno na pod ili zemlju, već isključivo na policu ili neke daske.

Kako se čuva isečena bundeva?


Najpre, isecite je na kriške, a zatim odstranite koru, pa unutrašnjost isecite na kockice. Nakon toga, stavite ih u kesu za zamrzivač, pa u pregradu frižidera koja je namenjena za povrće. Bundevu, u ovom obliku, možete čuvati do 10 dana. Ukoliko je, umesto u kesu, zamotate u foliju, produžićete joj rok trajanja na mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare