Ljubavni život najveće zavodnice Holivuda: Muškarci su joj jeli iz ruke, niko nije moga da joj odoli

Ava Lavinija Gardner (24. decembar 1922-25. januar 1990) bila je američka glumica koja je četrdesetih i pedesetih godina 20. veka bila jedna od najvećih zvezda na svetu.

Nedelja, 25.12.2022.

12:07

Autor: M. M.

Ljubavni život najveće zavodnice Holivuda: Muškarci su joj jeli iz ruke, niko nije moga da joj odoli
Foto: Profimedia

Podeli:

Ova holivudksa glumica je karijeru počela 1941. godine, da bi za vrlo kratko vreme postala zvezda blokbastera poput "Noći iguana", "Bosonoga kontesa", "Snegovi Kilimandžara".

Sa samo 18 godina udala se za glumca Mikija Runija. Venčali su se već 1942. godine u Balardu u Kaliforniji. Razveli su se već 1943. uglavnom zbog Runijevog raskalašnog načina života.

Na kratko je bila u braku sa džez muzičarem Arti Šouom, ali je i ta veza okončana razvodom.

Treći brak je bioa sa pevačem i glumcem Frenkom Sinatrom. Sinatra je napustio suprugu Nensi zbog Ave.

Sinatru su osuđivali što je napustio svoju "dobru ženu" zbog "lake ženske". To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za Avu to bio uspeh - njen imidž zavodnice i seks-simbola je ustoličen za sva vremena. Polse 6 godina braka, tačnije 1957. par je stavio tačku i usledio je razvod.

Njeni biografi ističu i njeno poznanstvo sa Ernestom Hemingvejem i pisali su, da čim je ugledao momentalno se zaljubio u Avu. Ipak, Ava nikad nije htela da prekorači granicu prijateljstva, ali su se u jednom pronašli. Bili su strastveni u porocima.

Poznato je da je bila u vezi sa matadorom Luisom Migelom Dominginom, a njihov odnos je prokometarisao i čuveni Hemfri Bogart ironično zapitao kako je moguće da milion žena sanja o Sinatri, a Ava luduje za "tipom u baletankama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare