Vivijen je 30 godina volela biseksualca, zajedno su bili u svemu – pa i u odluci da se retko kupaju

Modna dizajnerka Vivijen Vestvud napustila nas je u 81. godini života, a tokom svog života imala je tri velike ljubavi.

Petak, 30.12.2022.

13:08

Autor: J.V.

Vivijen je 30 godina volela biseksualca, zajedno su bili u svemu – pa i u odluci da se retko kupaju
Foto: Profimedia

Podeli:

Prvi suprug bio je Derek Vestvud i sa njim je dobila sina Bendžamina. Nakon tri godine zajedničkog života, usledio je razvod, a Vivijen je zadržala muževljevo prezime.

"Odlučila sam da ga zadržim prezime jer zvuči baš engleski. Moj sin mi je rekao da njegov otac nikad nije bio presrećan zbog slave koju sam donela njegovom prezimenu", pričala je dizajnerka.

Nedugo nakon toga, ulazi u buntovnički svet, gde je pank - pravac u umetnosti dominirao u Engleskoj. Tada je upoznala i drugog supruga Malkolma Edvardsa, menadžera muzičke grupe "Seks pistols"

"Došla sam iz sredine gde nije bilo mnogo prostora za kultura. Kao mala sam čitala o pozorištima i galerijama, ali nikada nisam imala priliku da ih posetim. Odrasla sam u jednom kulturnom vakumu, a onda sam upoznala Malkolma i sve se promenilo. On je bio iz jevrejske familije prodavaca dijamanata i pomogao mi je da upoznam jedan novi, drugačiji svet. Muškarci s kojima sam bila, uvek su mi davali intelektualnu stimulaciju, a to je ono što mi je oduvek bilo potrebno", rekla je jednom za magazin "Wanted".

Međutim ni njen drugi brak nije drugo trajao, a nakon razvoda od Malkolma okreće novi list. Ulazi u svet visoke mode, a sa tim svetom upoznaje i trećeg supruga. Zaljubljuje se u 25 godina mlađeg studenta Andreasa Krontalera, koji je biseksualac. Sa njim je stvorial modnu imperiju.

"On je najtalentovanija osoba u modi koju sam ikada upoznala i perfektno se uklapamo. Njemu je potrebna moja smirenost jer je veoma histeričan i ponekad biva opterećen sobom. Divan je kada pravi stvari, usmerio je našu produkciju i pretvorio je u nešto potpuno drugo", rekla je jednom prilikom Vivijen.

Razlika u godinama nije bila jedina kontroverzna stvar u njihovom odnosu. Naime, par se zalagao za buđenje ekološke svesti kod ljudi, te je ušteda vode uzimala primat u njihovim životima. Vivijen Vestvud je često isticala da se ne kupaju redovno, donosno, njen suprug se kupa jednom mesečno, dok ona to praktikuje jednom nedeljno.

Bilo, kako bilo, Vivijen Vestvud je bila i ostala umetnica koja je visokoj modi dala novo značenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare