Mirisi koji su osvojili ceo svet: Ovo su najlepši parfemi u 2022. godini

Ljudi su glasali, a evo koji su parfemi pobedili i u kojim kategorijama.

Nedelja, 01.01.2023.

12:19

Izvor: index.hr

Mirisi koji su osvojili ceo svet: Ovo su najlepši parfemi u 2022. godini
Foto: RomarioIen/shutterstock

Podeli:

Sajt Fragrantica, dobro poznata svim ljubiteljima parfema, na kraju svake godine organizuje glasanje u kojem korisnici stranice biraju najbolje parfeme.

Glasati mogu samo oni korisnici registrirovani zadnje dve godine od datuma početka glasanja.

U petak je završilo glasanje za najbolje parfeme 2022. godine, a evo koji su parfemi pobedili i u kojim kategorijama.

Najbolji parfem za žene 2022.: Libre Le Parfum Yves Saint Laurent

U kategoriji najboljeg ženskog parfema pobedu je odneo YSL Libre Le Parfum s 3053 glasa.

Kultni Libre miris reinterpretiran je u ovom izdanju na topao i aromatičan način. Cvetnom mirisu lavande sada je dodan akord šafrana iz vrtova zajednice YSL Ourika u Maroku. Raskošan miris u sebi sadrži užarenost vatre, pretočen u bočicu nalik dragulju.

Najbolji parfem za muškarce 2022.: Sauvage Elixir Dior

Sauvage Elixir je miris s najvećom koncentracijom čistog parfema, a opet je prožet s upečatljivom svežinom Sauvagea. S opojnim začinskim notama, esencijom lavande i bogatom drvenastom mešavinom jedinstven je i redak poput crvenog meseca na noćnom nebu.

Najbolji unisex parfem 2022.: Angels’ Share Anniversary Edition By Kilian

Angels’ Share sadrži esenciju konjaka dobijenu iz likera koja mu daje prirodnu boju karamele. Otvara se uljem konjaka, na mešavini absoluta hrasta, esencije cimeta i absoluta mahune tonke, mirisne dugotrajne note sandalovine, pralina i vanile.

Najbolji Niche parfem 2022.: Gris Charnel Extrait BDK Parfums

Gris Charnel Extrait otkriva bogatiju, intenzivniju i moćniju verziju izvornog Gris Charnel mirisa.

Nova kreacija, u koju je pozvana i drvenasta esencija pačulija donosi dubinu sandalovini i zrnima tonke pa cela kompozicija postaje još toplija. Vanila naglašava mirisni trag jantarnom i dimljenom zaobljenošću. U gornjim se notama isprepliću svežina i živahan kardamom s delicijom smokve, koja pruža zelene i voćne akcente.

Najbolji ženski parfem svih vremena: Hypnotic Poison Dior

Hypnotic Poison je intrigantan orijentalni miris u kojem su spojene note absoluta sambaca jasmina s absolute esencijom cveta narandže te isprepletene s intenzivnom notom tonka semenki. Privlačnost parfemu daje nota vanile.

Najbolji muški parfem svih vremena: Dior Homme Intense 2011 Dior

Dior Homme Intense otkriva drvenasto-jantarni miris prefinjenih nota u kojima se senzualna elegancija perunike stapa s mošusnim i voćnim notama ekvadorske ambrette.

Najbolji Niche parfem svih vremena: XJ 1861 Naxos Xerjoff

Naxos je raskošan parfem koji slavi dubinu i senzualno srce Sicilije. Radi se o aromatičnom začinskom mirisu za žene i muškarce. Miris započinje klasičnim laganim i voćnim notama citrusa, u kombinaciji s egzotičnim notama cimeta i slatkoćom vanile i meda. U srcu ima belo cveće i jasmin koji će zameniti muževne note duhana i tonke u bazi.

Najgori parfemi 2022.: 1Million Paco Rabanne i Lancome La Vie Est Belle

U kategoriji najgoreg mirisa u 2022. godini najviše hejta dobio je muški parfem 1Million Paco Rabbane s 1442 glasa. Zanimljivo je da mu je za petama prilično popularan ženski parfem, Lancome La Vie Est Belle s 1433 glasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.