Sve ljubavi najlepše žene koja je hodala svetom – na kraju je ostala sama FOTO

Italijanska glumica Đina Lolobriđida preminula je danas u 95. godini života.

Ponedeljak, 16.01.2023.

14:46

Autor: J.V.

Sve ljubavi najlepše žene koja je hodala svetom – na kraju je ostala sama FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Đina je bila jedna od najvećih zvezda evropske kinematografije, a na vrhuncu svoje slave nosila je i nadimak "najlepša žena sveta". Neverovatan glumački dar, blistav osmeh, prirodna lepota i šarm krasili su italijansku glumicu.

S obzirom na njenu harizmu, udvarali su joj se najpoželjniji muškarci tog vremena, a ona ih je sve do jednog odbijala. Ipak, ljubav prema slovenačkom lekaru Milku Škofiču se odjednom rodila, a godine 1949. se i udala za njega. S njim je 1957. dobial i sina Andreu Milka Škofiča Juniora.

Međutim, ljubav nije trajala do kraja, te su se nakon 22 godine braka razveli.

Nije ni tajna da je milijarder i reditelj Huard Hjuz obožavao slavnu italijansku glumicu. Bio je opsednut njom i otvorio joj je vrata američke karijere.

"Bio je jako visok i vrlo interesantan. Imao je dve jakne i jedne pantalone koje je stalno nosio. Sve je na njemu bilo prašnjavo i prljavo, kao da je neki fizički radnik. Izbegavao je novinare, pa smo uvek jeli u ekstremno jeftinim restoranima, ponekad čak i u kolima. Tad sam loše govorila engleski, a on me je naučio da psujem", pričala je Đina, a na pitanje kako je odolela njegovim udvaranjima, objasnila je kratko.

"Previše je razlika bilo između nas. Jednom sam mu rekla: 'Kad bi ti izgubio sve pare koje imaš, onda bih se možda i udala za tebe"'.

Iako je imala blistavu karijeru glumice i nadimak "najlepša žena sveta", njen ljubavni život je dosta patio zbog toga.

Pričalo se o aferi koju je imala sa Kristijanom Bernardom, južnoafričkim hirurgom, a potom se 1969. verila sa Džordžom Kaufmanom, prebogatim naslednikom imperije nekretnina. Za nju je kraj ljubavi bilo nešto najnormalnije oko čega ne bi trebalo praviti nepotrebnu dramu.

"Ljudi su mislili da nas dvoje imamo divan brak, a ja nisam želela da objašnjavam kako zaista stoje stvari. Kuća je velika, on je poslednjih godina živeo tu, ali zapravo smo vodili odvojene živote. Kad je razvod legalizovan u Italiji, bila sam među prvim ženama koje su se odlučile na takav korak", pričala je svojevremeno Đina o svom braku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.