Šest načina da lakše preživimo fazu puštanja šiški, čak i ako je njihovo skraćivanje bila greška

Jednom kada skratimo šiške, nema povratka. Ukoliko ste ih previše skratili, možete samo da čekate da vam opet porastu, a dok se to ne desi, postoji šest trikova kako da sebi olakšate muke sa prekratkim šiškama.

Sreda, 22.02.2023.

11:50

Izvor: Super žena

Šest načina da lakše preživimo fazu puštanja šiški, čak i ako je njihovo skraćivanje bila greška
Foto: Voyagerix/Shutterstock

Podeli:

1. Održavaj kosu zdravom

Negovani koren je ključ oporavka kose – kućnim tretmanima za kosu kao i onima u salonu znatno pomažete rastu kose. Ako je kosa slaba i lomi se, to će produžiti vreme izrastanja šiški.

2. Skraćuj šiške po sredini

Ovo možda zvuči kontraproduktivno, ali će, kažu frizeri, zapravo pomoći u ovom periodu. Frizer bi trebalo da stanji šiške po sredini, kako bi ih učino laganijim za oblikovanje, ali i za rast.

3. Napravi slojeve koji će lepo uokviriti lice

Jednom kada šiške već narastu, tražite pomoć frizera koji će ih ošišati tako da se stope s ostatkom frizure šišanje nekoliko kraćih, unutrašnjih pramenova pomoći će u stvaranju dodatnog volumena i podići celokupni izgled.

4. Malo teksture na vrhovima

Koristite razne proizvode i preparate kako biste svojim šiškama dali teksturu, naravno, uz konsultaciju sa svojim frizerom.

5. Podigni kosu

Kada šiške krenu da rastu, savetujemo da ih sklonite sa lica, odnosno da ih pomoću ukosnica zakačite sa strane.

6. Poradi na volumenu

Bitno je da tvoje šiške imaju volemen tokom rasta. To možeš postići kombinovanjem preparata i određenim načinom feniranja. Šiške se suše iznutra, pa samo malo spolja kako bi se dobio volumen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare