Zbog neobične lepote zovu je crna Barbika, a danas je zaštitno lice mnogih brendova FOTO

Duki Tot danas je zaštitno lice mnogih brendova, a zahvaljujući svom specifičnom izgledu, tamnoj koži i licu nalik lutki, dobila je nadimak "Crna Barbi".

Nedelja, 26.02.2023.

08:18

Izvor: CDM

Zbog neobične lepote zovu je crna Barbika, a danas je zaštitno lice mnogih brendova FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Iako je među najtraženijim licima današnjice u modnoj industriji i svetu lepote, to nije uvek bilo tako, piše Brightside.

Rođena u Južnom Sudanu, manekenka je svoju slavu osigurala pobedom u australijskom Top Modelu kada je imala tek 17 godina. U mlađim danima često je proživljavala razna maltretiranja zbog svog izgleda, a slično je doživela i za vreme takmičenja u pomenutoj emisiji.

Naime, tamo su je kritikovali stilisti i tim za ulepšavanje jer nisu znali kako treba da se brinu o njenoj kosi. Takođe, publika je na početku smatrala da Duki nije prirodna, da se podvrgnula estetskim zahvatima i da retušira fotografije.

Osim toga, neretko su je kritikovale i kolege u modnoj industriji i ružno se odnosili prema njoj. Zbog toga je odlučila da se povuče s modne scene, a za Teen Vogue je svojevremeno rekla da joj je trebalo dve godine da ponovno stekne dovoljno samopouzdanja i vrati se poslu koji voli.

Sada kada opet niže uspehe i uživa u svom poslu, Duki podržava karijere crnih modela i zalaže se za razne promene unutar modne industrije.

Duki je pre tri godine bila deo revije Viktorijinih anđela gde je oduševila publiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.