Najpoznatiji mejkap trendovi odlaze u zaborav – novi su već stigli

Predstojeća sezona nam donosi promene, a neki poznati trendovi u šminkanju više neće biti u trendu. Evo o čemu je reč.

Petak, 03.03.2023.

15:35

Izvor: Super žena

Najpoznatiji mejkap trendovi odlaze u zaborav – novi su već stigli
Foto: puhhha/Shutterstock

Podeli:

Кrema za konturisanje lica

Istina je da proizvodi za konturisanje kremaste teksture daju odlične rezultate, a posebno za fotografisanje. Ipak, ovog proleća krem-konture treba zameniti suvim blistavim bronzerom i nežnim rumenilima.

Mat karmini

Pravi hit poslednjih nekoliko godina ostaje u prošlosti: teške mat ruževe zamenile su blistave teksture. Hidratantni ruževi sada su na vrhuncu popularnosti. Jednostavno se nanose čak i bez olovke, a lagana tekstura ne naglašava pukotine i suve usne.

Sjaj

Kim Kardašijan, Rijana i Bijonse učinile su hajlajter jednim od osnovnih kozmetičkih proizvoda za svaku devojku, ali aktivni sjaj je zastareo. Zamenio ga je novi trend – "staklena" koža. To je glatka, negovana koža sa blagim vlažnim efektom.

Intenzivne trepavice

Poznati šminkeri sada odbacuju veštačke trepavice i odlučuju se za laganu maskaru koja uokviruje pogled.

Očešljane obrve

Zalizane obrve, prema rečima stilista i šminkera, uvek su izgledale čudno i neprirodno, ali ovaj trend je opstajao skoro dve godine. Novi je, za razliku od prethodnog, pravi antitrend – oblikujte obrve u skladu s rastom kose za prirodan izgled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare