Zulu devojka ostavila Afriku i promenila veru zbog Srbina: Ljubavna priča koja ruši predrasude VIDEO

Iako potiče iz Zulu plemena, po dolasku u Srbiju prešla je u pravoslavnu veru. Naledi Repaju i Bojan, njen suprug, venčali su se u Crkvi Svete Ružice na Kalemegdanu, a njihova ljubavna priča pomera sve granice.

Četvrtak, 25.05.2023.

16:14

Izvor: TV Prva

Zulu devojka ostavila Afriku i promenila veru zbog Srbina: Ljubavna priča koja ruši predrasude VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Bojan i Naledi upoznali su se dok su radili na kruzeru. Venčali su se u Crkvi Svete Ružice na Kalemegdanu kada se i krstio njihov sin Noa (4). Par, pored sina, ima i ćerku Neu (3).

Naledi Repaju je u emisiji "150 minuta" TV Prva govorila o svom dosadašnjem iskustvu u Srbiji, kao i o ličnom doživljaju pravoslavne vere.

"Dobila sam dosta informacija o pravoslavlju i dosta toga sam naučila. U tom trenutku mi je to bilo potrebno, volim svaki praznik, kako se slavi – od početka do kraja. A to je za mene lepo."

Muž i svekrva su joj dosta pomogli u procesu razumevanja vere, a kako kaže Naledi, teško je izdvojiti koji praznik joj je najlepši. Svaki je na svoj način poseban, a pre svega interesantan.

"Imala sam tu želju u sebi, kad sam došla u Srbiju, da poštujem svaki praznik, da postim za svaki praznik - da radim što i Srpkinje rade. Želela sam da učestvujem u tome, da osećam svaki praznik i da naučim."

Svog sadašnjeg supruga Bojana Naledi je upoznala na kruzeru, a ikona koju je Bojan uvek držao blizu sebe ih je, kako kaže, spojila.

"Nisam znala šta je ikona, samo sam je videla i ništa nisam pitala. Videla sam da poštuje to i svaki put ima to", objasnila je Naledi, te dodala de je pri poseti Srbije otkrila značenje ikona.

Detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.