Zaštita kose tokom leta

UV zraci, akcija slane vode i hlora, klima i sunce mogu da učine vašu kosu manje zdravom i sjajnom.

Četvrtak, 07.05.2015.

15:02

Izvor: grazia

Default images
Thinkstock

Podeli:

Zaštitite je šeširima i pokušajte da je držite čistom, svakodnevnim pranjem svežom vodom i sa vrlo malo šampona. Ne verujte svim obećanjima u reklamama za šampone. Šamponi samo služe da očiste vašu kosu i teme, u ovom slučaju za uklanjanje soli ili hlora i ništa više. Vitamini i supstance sadržane u revolucionarnim šamponima koji bi trebalo da ojača koren kose i oštećene krajeve su prilično beskorisne, jer sve supstance ostanu u kontaktu sa kosom veoma kratko vreme da bi razvile zaista efikasnu akciju.

Najbolji izbor je najdelikatniji šampon. Birajte proizvode koji nemaju natrijum sulfat i izaberite blage proizvode za svakodnevno ili često pranje kose. Kada perete kosu koristite malu količinu šampona.

Povremena upotreba maske za kosu može biti od pomoći. Međutim, ne zaboravite da napravite pauzu sa korišćenjem maski na neko vreme. U suprotnom, njihova primena je beskorisna. Reklame često predstavljaju specijalne maske za sunce i more. U stvari, nema potrebe da birate specifične proizvode za sunce i more, dovoljno je da one sadrže sastojke za hidrataciju, kao što su glicerin, ulje jojobe i shea buter. Takođe, neophodno je prisustvo antioksidanasa i pre svega vitamina E.

Zaštitna ulja su dizajnirana da stvore zaštitnu barijeru i posebno su korisna za one dame koje farbaju kosu. Ona štite i ,što je još važnije, pomažu da se zadrži boja duže. Potražite proizvode sa ekstraktima biljaka i izbegavajte ulja na bazi vazelina i silikona.

Pošto će sunčevi zraci učiniti svoj posao i isušiti kosu, izbegavajte da je dodatno isušujete peglanjem, presama i fenom.

Izvor: Grazia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare