Da li i vi ne posećujete teretanu jer vam je neprijatno zbog drugih vežbača?

“Da li posećujete teretanu/ fitnes klub” i ukoliko je odgovor NE, sledi pitanje: “Zašto ne”?

Ponedeljak, 18.02.2019.

09:39

Izvor: Super žena

Da li i vi ne posećujete teretanu jer vam je neprijatno zbog drugih vežbača?
foto: Thinkstock

Podeli:

Skoro je jedan moj prijatelj za potrebe svog naučnog rada sproveo anketu na temu devojke i teretana/ fitnes i dobio vrlo interesantne rezultate za koje se nažalost može reći da su očekivani.

Jedno od pitanja je bilo i “Da li posećujete teretanu/ fitnes klub” i ukoliko je odgovor NE, sledi pitanje: “Zašto ne”?

Skoro 30 odsto devojaka je odgovorilo da ne idu u teretanu/ fitnes klub zato što se plaše ili im je “glupo” zbog drugih vežbača?!

Neću odustati od svog stava da je većina teretana i fitnes klubova širom Srbije mesto dobrog druženja, treniranja, zabave...

Za lošu sliku teretane su dobrim delom zaslužne predrasude koje osobe koje treniraju svrstavaju u kategoriju „čudaka“ i „osobenjaka“, uglavnom povezanih sa kriminalom, a sportske radnike i vlasnike fitnes klubova kao produženu ruku „podzemlja“.

Da biste stekli utisak o nekome ili nečemu vrlo je važno imati sopstveno iskustvo. U većini fitnes klubovau Beogradu, svaki vežbač ima maksimalnu pažnju i našu posvećenost. Ne mora da plati gomilu novca da bi mu se trener ljubazno obratio ili demonstrirao vežbu koju ne zna.

Svaki sportski radnik koji je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja svoje znanje stavlja u službu razvoja sporta i fizičke aktivnosti. Želja svih nas je da u Beogradu nema samo 5% fizički aktivnih osoba, nego da taj procenat bude mnogo, mnogo veći.

Vežbanjem u teretani možete na najbolji način aktivirati željene grupe mišića i da individualno prilagodite program vežbanja svom cilju. Nemojte vezivati teretanu samo sa dizanjem tegova jer to prosto nije tako. Paleta raznih sprava i rekvizita na najbolji način omogućava razvoj vašeg tela, bilo da je cilj mršavljenje, mišićna hipetrofija, povećanje tonusa muskulature...

Pošto nam lepo vreme polako stiže, sada je pravi trenutak da započnete svoje fitnes putovanje, ranac na ramena i bez straha pravac u obližnju teretanu, jer vežbanje je zdravlje!

Autor: Milan Zarić MSc

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

www.licnitrener.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.