Od alkoholičarke do uspešne fitnes instruktorke: "Pokrenula sam se nakon porodične tragedije"

Pola Tenant naglo je odlučila do promeni životne navike nakon što je prošla kroz porodičnu tragediju.

Utorak, 15.02.2022.

14:01

Izvor: Net.hr

Default images

Podeli:

Kako je rekla za strane medije, dno je dotakla u avgustu 2018. godine kada je njena majka Gven iznenada preminula od aneurizme mozga. Njih dve su bile najbolje prijateljice i bol od gubitka bio je nepodnošljiv.

"Svakodnevno sam pila po nekoliko boca vina. Onda sam se, jednostavno, zatvorila i nisam znala kako da se izvučem iz tog stanja", rekla je.

Međutim, njeno stanje se tek pogoršalo kad je Polin sin odlučio da napusti porodičnu kuću radi formalnog obrazovanja.

"Moje loše raspoloženje se pogoršalo kada je samo 10 dana kasnije, moj sin Kristina, koji sada ima 22 godine, otišao od kuće i upisao se na univerzitet u Škotskoj. Tada se moja uloga majke potpuno izgubila", rekla je iskreno ova 50-godišnjakinja.

Lekari su joj predlagali da počne terapiju jakim antidepresivnim lekovima, ali je odbila stručnu pomoć.

"Partner mi je predložio da posetim lekara, što sam i uradila. međutim, nisam uspela da dobijem željenu pomoć, jer su mi samo prepisali jake antidepresive, koje sam odbila da pijem", kaže ova hrabra žena, dodajući da je ovo bio presudni trenutak za promenu životnih navika.

"U 52. godini odlučila sam da se pokrenem i da počnem da treniram."

Pola je celog života imala vitku i zavidnu figuru, ali je stalno pila, pušila i nezdravo se hranila. A promena načina života joj je pomogla da emocionalno sazri.

Tražila je inspiraciju na internetu i otkrila "body fitness" turnir koji je imao kategoriju za starije od 45 godina. UFE Open Bikini Masters 45 uključivao je takmičenje u kome su pokazivali atletski građena tela s niskim nivoom telesnih masti. Ocenjivao se njihov celokupni izgled, od vitke figure do prezentacije na takmičenju.

"Sećam se da sam bila mnogo nervozna kad sam prvi put hodala pozornicom. Nosila sam svetlucavi bikini i glamuroznu šminku. Imala sam tremu, ali sam znala da moj partner i sestra navijaju u gomili. Prijatelji i porodica su bili zapanjeni, ali su mi pružili podršku kada sam im rekla", rekla je Pola.

U januaru 2019. godine prestala je da pije i da puši. Postala je fitnes trener i tako je počela da sarađuje i podučava sve starije žene koje žele fizičku transformaciju, ali i promenu života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare