Proleće dolazi u kuhinju - recept za cvetnu fokaču FOTO/VIDEO

Od svih umetnosti koje je čovečanstvo stvorilo, mudraci s Istoka kažu da je kuvanje ona najviša. No i ako niste baš vešti u kuhinji, donosimo vam jednostavan recept za cvetnu fokaču koja će sve oduševiti.

Sreda, 23.02.2022.

15:34

Izvor: klix.ba

Default images

Podeli:

Slasna, mirisna, aromatična i mekana italijanska fokača je uvek dobar izbor uz druga jela, a ako je još ukrasite izgledaće poput pravog umetničkog jela na stolu.

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna (i još dodatnih 100-150 g brašna za mešenje)
  • 6 g suvog kvasca ili 20 g svežeg kvasca
  • kašičica brašna, kašičica šećera i malo toplog mleka za aktiviranje kvasca
  • 180 ml mlake vode
  • 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

1. Aktivirajte kvasac: u činiju stavite kvasac šećer i brašno, pa zalijte mlakim mlekom. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

2. Umesite testo: u zdelu prosejte brašno, dodajte so, maslinovo ulje, aktivirani kvasac i mlaku vodu, pa umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Testo formirati u obliku kruga, prekrijte čistom krpom i ostavite da nadođe jedno 30 minuta (do 60 minuta).

3. Razvaljajte testo: Testo izvadite iz činije i opet ga valjajte po stolu. Prebacite ga u tepsiju, i stavite da se peče.

Preko testa stavite željene dekoracije i pecite na 180°C, od 25 do 30 minuta.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare