Maja je pokrenula biznis iz ljubavi prema modi, potencijal videla u šivenju po meri

Novinarka Maja Mijatović živi i radi u Beogradu i pored svog primarnog zanimanja bavi se i modom koja je oduvek bila njena strast. Maja se, kako nam je rekla, toliko zainteresovala za dizajn, stilizovanje, šivenje, krojenje i modu kao takvu, da je završila i modnu akademiju smer Fashion Stylist u Milanu.

Četvrtak, 28.07.2022.

11:07

Izvor: B92

Maja je pokrenula biznis iz ljubavi prema modi, potencijal videla u šivenju po meri
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

Kroz razne projekte i saradnje uspela je da ostvari svoj san, a kako je došla na ideju da uplovi u svet mode u Srbiju i kako je počela da kordiniše između klijenata i modnih ateljea i zašto smatra da je šivenje po meri preko potrebno, Maja nam je objasnila:

"Ideja je nastala spontano, i sada, sa ove tačke gledišta sve je onako kako je i trebalo da bude i ako u tom trenutku to možda nije tako delovalo. 2015. godine sticajem okolnosti ostajem bez posla i odlučujem da započnem svoj mali biznis u dogovoru sa suprugom Nebojšom. Prvo smo osnovali Instagram stranicu Stars Fashion koja se bavi prodajom ženske garderobe. U početku je to bio rad sa dobavljačima, ali kako je naš mali biznis rastao tako su nam i apetiti bivali sve veći. Stupili smo u kontakt sa jednim ateljeom iz Beograda koji je za nas izrađivao modele. Moj deo posla bio bi odabir modela i sama organizacija kao i komunikacija sa klijentima. Tako je sve nekako i počelo".

I sada, posle 7 godina iskustva, kaže da je joj je svaki dan veoma drugačiji i da uživa u radu:

"Moj radni dan je jako dinamičan ali to je ono što zapravo i jeste cela draž ovog posla. Po prirodi sam jako temperamentna, nisam statična osoba i mislim da je to u ovom poslu od velikog značaja. Kao i u svakom poslu postoje teški dani kada pomislite da odustanete od svega, postoji manjak inspiracije, razni problemi sa kojima se svi mi suočavamo, ali to je sve život. Ja trenutno sarađujem sa modnim ateljeom "Exklusiv" koji se nalazi na Vidikovcu i sa mojom divnom saradnicom Snežanom Stokić koja sve moje ideje uspešno sprovodi u dela. Dan je upotpunjen stalnom komunikacijom sa našim klijentima i sve je podređeno upravo njihovim željama. Moda zahteva novine i nikada ne možete stajati u mestu već se iznova truditi da svojim klijentima ponudite ono "najsvežije" sa modnih pista. Kreiranje novih modela, priprema nove kolekcije, dogovori sa saradnicima to bi ukratko bio jedan moj radni dan", kaže.

Maja je potencijal u modnom svetu videla u šivenje po meri, a njen moto kao i moto njenih saradnika je "ni usko, ni široko, već taman":

"Za šivenje po meri i želji sam se odlučila i negde prepoznala da je našem modnom tržištu potrebno kada je došlo do jednoličnosti svega što trenutno imamo na raspolaganju. Pomislila sam zašto jedna prosečna devojka u Srbiji ne bi mogla poneti model koji upravo krasi izloge u Londonu, Parizu..po jako pristupačnim cenama. Ono što je takođe bilo od presudnog značaja je to što svaka dama može izabrati model koji se njoj dopada i koji će biti urađen isključivo po njenim merama. Sve modele radimo po porudžbini, nemamo gotove modele, ali svaka naša potencijalna mušterija može doći do modnog Ateljea "Exklusiv" gde joj naša Sneža uzima potrebne mere, na licu mesta mogu izabrati materijal, doći na probu ili eventualnu korekciju željenog modela. Naš moto bi bio "Ni usko ni široko već taman".

Mi zaista radimo i šijemo sve kada je ženska garderoba u pitanju, ono po čemu smo prepoznatljivi jesu odela koje naše dame jako vole da nose nevezano koja je sezona u pitanju ona su uvek aktuelna. Tu su haljine, suknje, pantalone,bluze,k aputi, trenerke. Ono što bih želela da naglasim jeste da radimo i modele koji nisu usko vezani za našu stranicu. Ako neko poželi model po svojoj želji rado ćemo izaći u susret ukoliko smo u mogućnosti", naglasila je.

Kao preduzetnica, istakla je da u poslu ima izazova i da su prepreke česte:

"Biti preduzetnica u Srbiji jeste teško jer se svakodnevno morate boriti sa raznim izazovima i preprekama. Moj put je bio trnovit i nimalo lak, sa dosta odricanja, ali ja sam neko ko nikada ne odustaje od svojih snova i ko ima viziju kako put kojim koračam želim da izgleda. Mislim da je danas dosta teško svim ženama generalno koje žele da započnu neki svoj biznis i postanu preduzetnice prvenstveno zbog osude okoline sa kojom se suočavaju od toga da li će biti dovoljno dobre majke ili supruge ukoliko se posvete svom poslu, do manjka samopouzdanja koje imaju i straha od neuspeha.
Izazova je zaista dosta ja mislim da je i u svakom drugom poslu tako, uglavnom su to nabavke određenih materijala, vremenski rokovi koje moramo da ispoštujemo, određeni modeli koji zahtevaju veću pažnju. Mi smo imali tu sreću da sarađujemo sa zaista eminentnim ličnostima iz našeg javnog života, poput Nataše Ninković, Danice Maksimović, Slobode Mićalović, Hane Selimović, Duške Jovanić, Vesne Dedić, ali i žene koje nisu iz javnog života. Njihova zadovoljna lica čine da i mi budemo srećnije i naravno da brže zaboravimo probleme sa kojima smo se susrele", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare