Dijete koje skidaju 4 kilograma za 7 dana i nema gladovanja

Namenjene su ljudima koji nemaju previše vremena za pripremu obroka zbog poslova kojima se bave...

Sreda, 10.08.2022.

09:22

Izvor: ELLE

Default images

Podeli:

Pre nego što krenete na dijete uvek se prvo posavetujte sa lekarom i obavite neophodne preglede i analize kako biste bili sigurni da je vaše telo spremno.

Ukoliko želite da izgubite kilograme, trebalo bi regulisati nezdrave životne navike i na prvom mestu, promenite ishranu.

I da, na internetu ćete pronaći sjajna brza, zdrava i ukusna rešenja, kao i različite tipove dijeta, međutim, šta ako nemate previše vremena za pripremu zdravih obroka zbog prirode posla kojim se bavite ili prosto zbog svakodnevnih obaveza?

U tom slučaju, možda je za vas pravi izbor upravo 123 ishrana koju je osmislila nutricionistkinja Teri En, a jedan pogled na njen Instagram profil dovoljan je da vam pokaže da ova dijeta zaista "radi".

Teri En je i sama prošla sve moguće dijete koje postoje. Međutim, svaka od njih imala je neku manu, zbog čega je počela da radi na sopstvenom planu ishrane, a kada ga je podelila na mrežama shvatila je da je on odgovarao i drugim ljudima.

123 dijeta je pre svega i tako pravljena da se uklopi u životni stil onih koji nemaju previše vremena, a koji žele nešto što će biti efikasno, lako izvodljivo i što sadrži sastojke koji vam neće isprazniti novčanik nakon samo jednog obroka.

Program je u osnovi baziran na jednostavim, zdravim sastojcima i ograničavanju i ponovnom uvođenju hrane u fazama, čime se ne samo gubi želejna kilaža, već se ne lišavate omiljenih obroka i najbitnije - ne izgladnjujete se.

Kako funkcioniše program 123?

Umesto da naručujete šejkove i obroke sa dostave, Terri-Ann se fokusirala na 3 faze u kojima ćete praviti obroke od svežih i zdravih sastojaka. Kako kaže, čak i da ne želite da kuvate, već želite da nastavite da naručujete hranu, bitno je da znate šta treba i kako da jedete.

Faza 1

Ova faza je poznata i kao 10-dnevno "boostovanje" i možda će biti najteža ukoliko vaša trenutna ishrana nije bazirana na zdravim namirnicama. Ipak prelaskom na zdravije navike tokom ovih deset dana možete očekivati zaista impresivne rezultate.

Imaćete listu ograničenih i neograničenih namirnica i biće potrebno da jedete najmanje 500 grama nemasnog mesa - piletine ili ribe dnevno. Neke od namirnica za koje biste mogli očekivati da budu neograničene, poput voća – nisu, upravo zbog šećera, ali se mogu konzumirati s vremena na vreme. Uglavnom ćete jesti puno povrća i proteina, plus povremeno jogurt bez masti, kako biste unosili minimalnu količinu ugljenih hidrata i šećera. Najbolje od svega je što se već u prvoj nedelji gubi i preko 4 kilograma.

Faza 2

Faza 2 traje nedelju dana i ima slične principe kao i faza 1. Međutim, ovde se već uvode namirnice poput jagnjetine, ili pak hleba, odnosno integralnog brašna.

Faza 3

Cilj je da već do treće faze vi imate zdrave navike i i sami pravite prave izbore hrane. Takođe, meso se vraća na velika vrata i veoma je zastupljeno u ovoj fazi.

Teri-Ann dodaje: "Kada se završe početne tri faze, možete slediti plan 123 životne promene koji vam omogućava da izbegnete loše navike i da na kraju vratite višak kilograma koji ste izgubili".

Iako gubitak težine varira od osobe do osobe, više od polovine ljudi koji prate plan izgubi između 7 ipo i 13 kilograma za samo osam nedelja, tako da možete očekivati da vidite i održite značajne rezultate.

Primeri jelovnika:

Teri je istakla jedan primer jelovnika, ali se on može menjati i modifikovati u zavisnosti koliko vremena imate, koliko ste vešti u kuhinji i slično, a veliki broj recepata ćete naći upravo na njenom Instagram profilu.

Faza 1

Doručak: 2 parčeta slanine i jaja i 1 paradajz
Ručak: Tortilja sa 250g pilećih prsa sa povrćem
Večera: Veće parče grilovane svinjetine sa sosom od paradjza
Užine: Jogurt bez masti i žele bez šećera

Faza 2

Doručak: 2 parčeta slanine i jaja
Ručak: Salata sa kozicama ili lososom ili nekim drugim morskim plodovima
Večera Pečene jagnjeće kolenice sa povrćem i Yorkshire pudingom
Užine: 4 jagode i kriška nemasnog mesa

Faza 3

Doručak: Jogurt bez masti
Ručak: Punjena piletina sa prilogom
Večera: 250g ramsteka sa pečurkama i kolutićima luka
Užine: 25g kuvane šunke ili par pohovanih kolutića luka

Pored dijete 123, druga dijeta za koju se smatra da možete za sedam dana da smršate i do 4 kilograma je vojnička. Samo joj ime kaže da bi za rezultate trebalo biti disciplonovan. Namirnice koje unosite su uglavnom sveže, a to je i najzdraviji način unosa voća i porća, tada organizam najviše crpi hranljive vrednosti. Zabranjene namirnice su razne vrste hlebova, masnih supa, konzervirane hrane, alkohola, kupovnih sokova. Ne smete jesti nikakave grickalice, ništa što vam predstavlja neki gušt mimo obroka. Samo obroci. Sve pored toga je nedozvoljeno, a za obroke vam je tačno propišano šta i koliko.

Dan 1.

Doručak: Nezaslađena kafa ili čaj sa kofeinom, tost hleb sa puterom od kikirikija. Kao voćni deo možete uzeti pola grejpa ili čaša ceđenog soka od celog grejpa.
Ručak: Tunjevina sa kriškom tosta. Kafa ili čaj sa kofeinom je neizostavan. Ceđeni sok od limuna ili pomorandže.
Večera: 100g pilećih prsa sa šoljom zelenog pasulja. Jedna jabuka i pola banane. Nakon svega častite se šoljom sladoleda od vanile.

Dan 2.

Doručak: Jedno jaje pečeno ili kuvano sa parčetom tosta. Nakon svega pojedite pola banane. Kafa ili čaj sa kofeinom iznose 5 kalorija te stoga možete ih piti
Ručak: Tunjevina sa nemasnim kravljim sirom.
Večera: Viršle ili nemasne kobasice su osnova večernjeg obroka drugog dana. Uz to možete kao prilog jesti brokoli sa šargarepom. Na kraju možete pojesti pola banane i pola šolje sladoleda.

Dan 3.

Doručak: Nekoliko listića polu masnog sira sa 5 do 6 slanih krekera. Možete popiti kafu ili čaj sa kofeinom. Ako pijete slatku možete je zasladiti steviom.
Ručak: Kafu možete popiti i za ručak pošto nakon njega i nećete biti baš siti. Na meniju trećeg dana je kuvano jaje sa malim parčetom sira. Ne očajavajte ovo je treći dan rigoroznog dela, sutra će biti lakše.
Večera: Tu je opet tunjevina ovog puta sa jednom šargarepom i karfiolom. Nakon večere zasladite se sa pola banane i pola šolje sladoleda.

Dan 4.

Ovo je prvi dan slobodnijeg režima. Važno vam je da se ne prejedati i poželjan unos kalorija ne bi trebalo da prelazi 1.300 kalorija. Da ne biste morali da mozgate koliko koja namirnica ima kalorija daćemo vam primer ishrane pa možda vam bude lakše.

Doručak: Šolja jogurta sa bobičastim voćem i seckanim bademom.
Ručak: Napraviti sendvič od ćuretine tanko sečene sa senfom i komadićima kruške. Uz to možete uzeti i listiće sira.
Večera: Pola fileta piletine iseckajte, prelijte sa sosom, u to dodajte seckano povrće i sve uvijte u dve tortilje.

Dan 5.

oručak: Šolja mleka sa pahuljicama i jedna banana.
Ručak: Jedna šolja povrća sa puno zelene salate i jednim kuvanim jajetom.
Večera: Ispecite 150g piletine sa šoljom spanaća. U to dodajte dva čena belog luka kao i dve kašike maslinovog ulja. Od začina su dozvoljeni so i biber i to važi za celu dijetu.

Dan 6.

Doručak: Pola peciva namazati sa sirom i staviti 30g dimljenog lososa. Kao salata može luk, krastavac, paradajz.
Ručak: Četvrtina tunjevine sa graškom i zelenom salatom, bademom i malo maslinovog ulja. Uz to dodajte parče hleba sa celim zrnom. Zasladite se sa jednim grozdom belog grožđa.
Večera: Napravite picu od povrća sa prelivom od paradajza. Odozgo narendajte mocarelu.

Dan 7.

Doručak: U blenderu iseckajte jednu bananu i u to dodajte dve kašike zobenih pahuljica, kašiku lanenog semena, kašiku meda i jednu šolju sojinog mleka.
Ručak: Uz supu od soje pojedite jedan tost hleb sa kašikom mocarele i dve kašike biljnog namaza.
Večera: Napravite tortilju sa povrćem, sa dosta graška i tikvica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.