Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?

Savršeno oblikovan struk sa vidljivim trbušnim pločicama zahteva pravi rad i upornost, a kombinacija vežbanja i trbušnjaka i zdrave ishrane na bazi povrća i proteina dobitna su kombinacija!

Utorak, 13.09.2022.

08:07

Izvor: prva.rs

Koliko trbušnjaka dnevno bi trebalo da uradite kako bi vam se iscrtali mišići?
Foto: Standret/Shutterstock

Podeli:

I dok o vrsti hrane koju je poželjno jesti znamo dosta, manje je poznato koliko trbušnjaka bi trebalo da napravimo tokom dana kako bismo imali izvajan stomak.

Najzgodnija fitnes influenserka u regionu otkriva greške zbog kojih ne mršavimo VIDEO

Poznato je da su trbušnjaci izvrstan način izgradnje snage i povećanja kondicije, a zapravo nema tačnog broja koliko bi trebalo da ih praktikujemo. No, okvirno, kombinovanje tri seta trbušnjaka sa po 25 do 50 ponavljanja je potreban broj kako biste lepo oblikovali trbušne mišiće. Ili, još bolje, treba da radite trbušnjake samo tri puta nedeljno ako ih kombinujete sa kardio-treningom i treningom snage, savetuju stručnjaci.

Navodna Vlahovićeva devojka do srži posvećena fitnesu – figuru oblikuje u teretani FOTO

Koja je najbolja tehnika

Prvo, lezite na pod i pobrinite se da su vam kolena udaljena od kukova. Zatim stavite ruke iza glave, na mesto gde se spajaju glava i vrat i proverite da li su vam laktovi usmereni na obe strane sobe. Povucite pupak prema kičmi i polako podignite torzo. Izbegavajte iskušenje da savijete vrat i pokušajte da ne radite prebrzo.

Nikol Šerzinger ima telo od kog staje pamet, a ne odriče se pice – kako joj to polazi za rukom?

Izvođenje trbušnjaka što brže oslanja se na zamah, a ne na snagu mišića.

Grupno ili samostalno vežbanje – istraživanje je pokazalo koje je najbolje

Važno je šta jedete

Kao što i sami znate, kako biste skinuli višak kilograma, vaša ishrana mora da bude zdrava. To znači da jedete hranljive sastojke, zdrave masnoće, poput avokada i orašastih plodova, voće i povrće, proteine, poput piletine i ribe. Hrana sa niskom količinom kalorija, na primer, nemasni jogurt i sočivo, takođe mogu pospešiti gubitak kilograma.

Treba izbegavati transmasti i dodatne šećere. To znači da se savetuje da ograničite unos grickalica i kolača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.