Počela škola, deca umesto domaćeg sendviča jedu čips, a umesto lopte tipkaju po telefonu VIDEO

Umesto domaće proje – rolna s viršlom iz pekare, a umesto banane ili jabuke – mastan čips. Navike u ishrani dece su se vremenom promenile, a da bi bilo što manje gojaznih, Institut “Batut” izneo je preporuke kako bi trebalo da izgledaju obroci kod dece školskog uzrasta.

Utorak, 20.09.2022.

21:06

Izvor: B92

Počela škola, deca umesto domaćeg sendviča jedu čips, a umesto lopte tipkaju po telefonu VIDEO

Podeli:

Koliko puta ste čuli rečenicu “Doručak je najbitniji obrok u toku dana”? U tome ima istine, a naročito je važno da deca ne odu u školu praznog stomaka. Ovsene pahuljice, sendvič, parče hleba sa namazom i kuvano jaje, najbolji su izbor za početak dana.

Užina u školi, za vreme školskog odmora, ne može da bude doručak. Mora da se potrude svi da taj doručak završe u kući da bi užina u školi bila zdrava varijanta. To može da bude voće, jogurt, neke zdrave štanglice, ovsene, ražane galete da bi se izbegao odlazak u pekaru.

što se ručka tiče, najbolje bi bilo, po receptu naših baka, pojesti nešto kuvano, na šta smo čini se svi zaboravili. nutricionisti savetuju da bi deca trebalo da imaju pet obroka dnevno, a kao bi se smanjila gojaznost, preporuka je da se tapkanje po telefonu zameni tapkanjem lopte u parku.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare