Bila je najlepši model osamdesetih: Gde je danas čuvena Čehinja koja tečno govori četiri jezika?

Imala je priliku da bude deo zlatne ere modelinga. Kasnih osamdesetih i početkom devedesetih godina Danijela Peštova bila je i ostala večni simbol neprolazne ženske lepote.

Subota, 24.09.2022.

13:58

Izvor: superžena

Bila je najlepši model osamdesetih: Gde je danas čuvena Čehinja koja tečno govori četiri jezika?
Foto: Profimedia

Podeli:

Danijela (rodom iz Češke) svoju profesionalnu karijeru modela započela je veoma rano. Nakon završetka srednje škole, prijavila se na takmičenju modela. Ubzo nakon toga seli se u Pariz, gde potpisuje svoj prvi ugovor sa "Madison Modelling Agency". Pomenuta agencija bila je Danijelina odskočna daska za bolji svet, te se iz Pariza preselila u Njujork.

Glumila je u kultnim filmovima, ima diplomu Harvarda: Kako sada izgleda predivna Elizabet Šu

Od tog trenutka uspesi su se samo nizali i veoma rano se našla na naslovnicama mnogih renomiranih časopisa.
"GQ", "Marrie Claire", "Elle", "Cosmopolitan", bili su samo neki od mnogobrojnih magazinima koje je krasila, a nije tajna i da je redovno sarađivala sa Sports Illustrated" magazinom, kao i sa brendom "Victoria's Secret".

Priča "devojke od milion dolara": Živela je u automobilu, a jedna uloga joj je promenila život

Što se tiče njenog ljubavnog života, Danijela se veoma rano udala. Imala je 25 godina kada se venčala sa Tomasom Butijem, tadašnjim izvršnim direktorom Fashion Caffe-a, sa kojim je dobila i sina 1996. godine.

Petra je najzgodnija hrvatska doktorka medicine i više voli da bude influenserka FOTO

Brak nije potrajao, razišli su se već 1998. godine. Ove godine, na Dan mentalnog zdravlja, napisala je na Instagramu: "I ja sam išla na terapiju, pomogla mi je. U tom periodu sam bila mlada, razvedena, samohrana mama, koja je živela sama, daleko od porodice. Bila sam depresivna i osećala se izgubljeno. Stres, anksioznost, život... Ponekad ne možemo sami da se izborimo, ponekad je svega previše. Nije sramota potražiti pomoć, ne treba kroz sve da prolazite sami".

Sreću je pronašla sa muzičarem Pevelom Haberom, frontmenom grupe "TEAM". Već dvadeset godina su zajedno i imaju dvoje dece, ćerku Elu, rođenu 2002. godine i sina Pola, rođenog 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.