Bila je tiha patnja mnogih muškaraca: Kako danas izgleda najlepša plavuša Holivuda FOTO

Jedna od najpoznatijih holivudskih glumica Kim Besindžer danas proslavlja 69. rođendan.

Četvrtak, 08.12.2022.

10:40

Autor: M. M.

Bila je tiha patnja mnogih muškaraca: Kako danas izgleda najlepša plavuša Holivuda FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Kim je rođena u Atensu u Džordžiji, a još od malih nogu govorila je da će biti glumica. Sa samo 16 godina pobedila je na takmičenju Miss Junior, pa se posle toga preselila u Njujork, radeći kao manekenka.

Posle Njujorka, preselila se u Los Anđeles gde je počela da glumi u seriji "Čarlijevi anđeli". Pažnju je privukla kad se 1983. godine slikala za Pejboj, a brzo posle toga postala je i Bondova devojka, glumeći rame uz rame sa Šonom Konerijem u filmu "Nikad ne reci nikad".

Glumila je u erotskom trileru "9 1/2 nedelja", sa Mikijem Rurkom, a 1997. godine za ulogu u filmu "Poverljivo iz LA" dobila je Oskara.

Bila je u braku sa Ronom Snajderom od 1980. do 1988., a od 1993. do 2002. sa glumce Alekom Boldvinom sa kojim ima ćerku Ajrland.

Kim Besindžer je svojevremno bila sinonim za seksepil i lepotu, a već nekoliko godina unazad ne snima više aktivno filmove. Posvećena je zaštiti životnja.

*ALT

U aprilu ove godine, zajedno sa svojom ćerkom je gostovala u emisiji Red Table Talk, Tada je govorila o svojoj uznemirujućoj anksioznosti, napadima panike, fobijama i problemima sa mentalnim zdravljem sa kojim se borila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.