Vođenje ljubavi biće još vatrenije i uzbudljivije – savršena poza za lenje parove

Koja je najbolja poza ako ne želite previše da se umarate?

Subota, 31.12.2022.

14:16

Izvor: Glossy.rs

Vođenje ljubavi biće još vatrenije i uzbudljivije – savršena poza za lenje parove
Foto: 4 PM production/shutterstock

Podeli:

Koliko sam čin penetracije, za potpuno uživanje u intimnim odnosima važna je intimnost sama – bliskost, dodiri, kontakt kože s kožom... Da bi se to ostvarilo, veoma je važan položaj u kom se par nalazi, a da biste to postigli odličan izbor je poza u kojoj oba partnera leže na boku.

Jedno uz drugo bićete potpuno priljubljeni, pa će vam tako biti stopala uz stopala, noge uz noge, lice uz lice... Mada isto važi i za ako se okrenete.

Ovo je ujedno i poza za lenje parove, budući da ne zahteva mnogo akcije, umaranja, forsiranja mišića...

Reč je o pozi koja se popularno naziva "kašika", a omiljena je među parovima koji žele da uživaju maksimalno bez previše fizičkih napora.

Stručnjaci za veze kažu da "kašika" pokreće snažne emocije i da bi za održavanje bliskosti bilo korisno da se praktikuje što češće.

"Koža je najveći organ na ljudskom telu, a osnosni nagon svakog čoveka jeste kontakt kožom na kožu, što na većinu deluje umirujuće, utešno i da se osete voljeno", istakla je Sari Kuper iz njujoršklog "Centra za ljubav i seks".

Ona napominje da pri tome treba obratiti pažnju na reakciju sopstvenog tela kada se ovako pribijemo uz partnera. Zapazićete da se disanje usporava, produbljuje i da dišete sinhronizovano – postajete jedno!

"Ne samo što će ova poza delovati opuštajuće nego će podstaći lučenje oksitocina, hormona i neurotransmitera koji je u vezi sa osećajem konekcije i seksualnog uzbuđenja", objasnila je Pem Kosta, ekspertkinja za poboljšanje ljubavnih i seksualnih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare