"Spasite mene, a ne bebu": Kontroverzni video mame pokrenuo buru na mrežama VIDEO

U slučaju da dođe do specifičnih komplikacija na porođaju, gde se bira između života majke ili života deteta, roditelji moraju da donesu odluku koja je, u oba slučaja, teška. Međutim, mama Šelbi zna šta bi tačno uradila.

Petak, 27.01.2023.

11:26

Autor: J.V.

Foto: Alena Ozerova/Shutterstock

Podeli:

Šelbi Lenora našla se na meti kritika javnosti zbog kontroverznog videa na TikToku. Mama dvoje dece objasnila je da bi u gore pomenutom slučaju pre izabrala svoj život, nego život bebe, i to iz praktičnih razloga.

"Ako u toku porođaja morate da birate da spasite mene ili bebu, spasite mene. Imam bebe kod kuće kojima trebam", rekla je Šelbi u videu, a mišljenja njenih pratilaca su, i te kako, podeljena. I dok jedni razumeju i poštuju njenu odluku, drugi, pak osuđuju ovakav način razmišljanja.

"Bez obzira na to što dosta ljudi podržava ovakvo razmišljanje, izgubiti dete i onda živeti s tom spoznajom je najteža stvar koju sam ikad doživela. Neko ko nije doživeo tako nešto ne može da komentariše'', napisala je mama.

''Lično, mislim da ne bih mogla da živim sa ovom odlukom. Bila bih srećnija da mi se dete rodi'', dodaje još jedna mama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.