Trik uz koji će vam odeća u ormaru uvek mirisati fenomenalno, evo šta bi trebalo da uradite

Ovaj način je mnogo bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija.

Nedelja, 24.09.2023.

13:21

Izvor: apartmenttherapy.com

Trik uz koji će vam odeća u ormaru uvek mirisati fenomenalno, evo šta bi trebalo da uradite
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Svi želimo da nam dom uvek prelepo miriše, ali prašina, miris duvana ili vlaga čine da odeća i stvari u kući poprime neku ne tako prijatnu aromu, a to je teško neutralisati i obično u takvim situacijama pribegavamo hemijskim sredstvima i mirisima.

Zato je ovaj trik sa teglom i pirinčem spas.

Ako želite da neutrališete neprijatne mirise ili sprečite njihovu pojavu, u ormar ili fioke stavite posudicu sa pirinčem u koju ste ukapali omiljeno eterično ulje. Najefikasnije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ruzmarina, pitome nane ili lavande.

  • U teglu stavite kašiku do dve pirinča.
  • Dodajte deset do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja.
  • Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrncima.
  • Uklonite poklopac pa teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom.


Ovaj način je mnogo bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Takođe, takvu teglu punjenu mirisnim pirinčem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvek prijatno mirisao.

Kada primetite da je miris slabiji, samo ponovo protresite teglu. U zavisnosti od količine vlage u prostoriji, pirinač će ispuštati miris između četiri i šest meseci

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare