"Dior" lansirao liniju kozmetičkih proizvoda za bebe, dermatolozi upozoravaju na probleme

Modna kuća "Dior" predstavila je novu liniju kozmetičkih proizvoda za bebe.

Ponedeljak, 20.11.2023.

13:10

Izvor: index.hr/superžena

Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

U ponudi su mirisna vodica po ceni od 255 evra, hidratantno mleko za lice i telo vredno 105 evra, kao i pene za čišćenje lica, tela i kose, kao i osetljive kože od 85 evra.

Proizvodi renomiranog brenda naišli su na žestoke kritike javnosti, jer, kako komentarišu mnogi, "proizvodi su nepotrebni i mogu da ugroze zdravlje beba".

Iako potrošači još uvek nisu identifikovali nus pojave proizvoda, mirisi, konzervansi i sredstva koja se pene mogu da budu štetni za kožu beba, upozoravaju dermatolozi za Dejli mejl.

"Miris u osnovi može biti bilo šta, a na bočici nema informacija o tome od čega je tačno napravljen", izjavila je dr Ganima Abdulah.

Supstance od kojih su napravljeni kozmetički proizvodi za bebe, tvrde predstavnici "Diora", su 99 odsto prirodnog porekla, te prostora za brigu nema.

Međutim...

Dermatolozi upozoravaju da čak i mirisi dobijeni od prirodnih sastojaka mogu izazvati neželjene reakcije na koži kod osetljivih beba.

"Mirisi nisu loši, ali su uobičajeni izvor osipa kod beba čija je koža osetljiva. To dalje vodi kod pojave ekcema, te bi u tom slučaju trebalo da vodi računa.", izjavila je dr Mišel Grin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare