Aktuelno

Stiže vladavina Škorpije: Kraj faze koja je počela 2008, evo šta donosi svakom znaku

Vladavina Škorpije počinje 23. oktobra, pa saznajte šta vam donosi ovaj period i koji datumi su ključni za sve znakove Zodijaka.

18.10.2024.

14:51

Izvor: Atma.hr.

0
Stiže vladavina Škorpije: Kraj faze koja je počela 2008, evo šta donosi svakom znaku
Maria Evseyeva/Shutterstock

Podeli:

Kako deseti mesec ulazi u svoju poslednju trećinu, sezona Vage se lagano primiče kraju, ustupajući svoje mesto sezoni mistične i transformativne Škorpije, koja počinje 23. oktobra.

Bez obzira na vaš znak, svi ćete biti inspirisani da otelotvorite šamanski arhetip, tražeći duboke, duhovne istine dok se novi putevi otvaraju pred vašim očima. Na mlad Mesec 1. novembra u Škorpiji, izrazite nameru da skinete svoju staru kožu, dozvoljavajući novoj verziji da se razvije odmah ispod nje.

Pluton – planeta isceljenja i kolektivnih promena – nalazi se na jednom od najmoćnijih mesta na nebu, pre nego što 19. novembra (zauvek) uđe u Vodoliju. Ova promena koja se dešava jednom u veku, završava evolucionu fazu koja je počela još 2008. godine!

Čak i ako su delovi nas još uvek nostalgični za prošlošću, kolektivno i lično idemo napred. Ovo postaje veoma očigledno čim nastupi 3. novembar, kada se Mars sukobi sa Plutonom, kako bi probudio snažnu želju za dostignućem.

Na sreću, ova sezona donosi i uticaj Urana, još jednog velikog nebeskog "napadača".  Njen "posao"  je da nas oslobodi ustajale energije, koja nas možda sprečava da dostignemo istinsku genijalnost.

Sve izmene stižu 24. i 30. oktobra, kao i za vreme punog Meseca 15. novembra, dolaze kao oblik oslobođenja, čak i ako u ovom trenutku mogu delovati drugačije.

Konačno, obratite pažnju na teme koje se pojavljuju u vašem životu oko 3. novembra, kada Mars uđe u Lava. To će vam to dati naznake o privatnom poslu, koji ćete obavljati kada retrogradni Mars stigne početkom decembra.

Evo šta vaš horoskopski znak može očekivati u sezoni Škorpije.

Ovan

Pred vama je moćna sezona i biće važno kako ćete reagovati!

Škorpija vlada transformacionim sektorom vaše karte, što znači da ćete biti duboko u introspekciji, pokušavajući da shvatite nešto važno.

Tražite odgovore i sigurno ćete ih pronaći tako što ćete uroniti u sve ezoterične i misteriozne prakse, kao što su tarot i astrologija.

Dozvolite sebi da uđete duboko u sebe, posebno između 23. oktobra i 3. novembra, kada se vaša planeta (Mars) sukobi sa Plutonom, planetom transformacije.

Napetost koju osećate tokom ovog vremena će vam dati naznake o tome šta je potrebno za isceljenje u vašem životu.

Zatvarate petnaestogodišnji ciklus, koji je najverovatnije uključivao ostavljanje traga u svetu kroz vašu karijeru.

Tokom ovog dugog procesa, bili ste inspirisani da povratite svoju moć, što je bilo dobro, ali i intenzivno.

Ovaj proces se završava kada dođe 19. oktobar. Odvojite trenutak i odajte počast ovom neverovatno transformativnom putovanju u kojem ste bili.

Ovo naravno uključuje i da dopustite sebi da osetite čitav spektar emocija bez prosuđivanja – možda će vam trebati vreme da sve obradite.

Ključni trenuci za Ovna

28. oktobar bi mogao da pokrene neverovatnu ideju, pa obavezno zapišite sve što vam padne na pamet.

Ako ste u ozbiljnom partnerstvu, onda je mlad Mesec 1. novembra idealan dan da provedete vreme sami, ili da dostignete nove nivoe intimnosti.

Saturnovo direktno okretanje, 15. novembra, najbolje je doba godine da se ponovo posvetite svojoj duhovnoj praksi.

Look Studio/Shutterstock

Bik

Tokom sezone koja je pred vama, vaš fokus će biti na odnosima – da ih odmerite, produbite, a možda čak i da ponovo pregovarate.

Jedan od njih bi se posebno mogao staviti pod mikroskop oko 28. oktobra, kada se Venera sudari sa Saturnom.

Ovo će biti vreme da budete potpuno iskreni o svojim granicama, kao i o očekivanjima za budućnost, piše atma.hr.

Po izlasku mladog Meseca, 1. novembra, počinje da se stvara dugogodišnji lični odnos, ili poslovno partnerstvo.

Ovo bi bila fantastična noć da odredite koga želite u svom životu – bilo da su to romantične ili profesionalne veze, ili prijateljstva.

3. novembar  je važan dan, kada biste mogli imati ozbiljne uvide u ravnotežu između posla i privatnog života, posebno ako radite od kuće.

Ako primetite da nešto treba da se promeni, ulazak Marsa u vaš kućni sektor mogao bi da vas inspiriše da delujete.

Do dolaska punog meseca 15. novembra, možda ćete odlučiti da uklonite sav nered, u pokušaju da očistite energiju u svom prostoru.

Na kraju krajeva, ovaj pun Mesec se dešava u vašem znaku, donoseći najbolju priliku u godini da se rešite onoga što vam više nije potrebno.

Ključni trenuci za Bika

Od 11. novembra mogli biste da dobijete dobre vesti vezane za vašu karijeru.

9. novembar mogao bi da unese pometnju i zabunu, pa budite razboriti.

Plutonov ulazak u Vodoliju rasplamsava vašu želju za uspehom u karijeri, a takođe traži od vas da ozbiljno shvatite svrhu svog života!

Look Studio/Shutterstock

Blizanci

Dok ulazite u sezonu Škorpije pokušajte da mudro koristite svoju energiju.

Poslovni život deluje naporno, ali je istovremeno veoma produktivan. Verovatno ćete imati više obaveza i zadataka nego inače.

Od marta 2023. Saturn, planeta samosavladavanja, pomaže vam da produbite svoju posvećenost svojoj karijeri.

Tokom protekla četiri meseca, dok je Saturn bio retrogradan, bili ste pozvani da sagledate svoje strategije za uspeh.

I dok se planeta sa prstenom budi iz svog četvoromesečnog sna, verovatno ulažete više vremena, truda i umnog napora da pokažete Univerzumu da ste ozbiljni i od čega ste sazdani.

Ako vam do kraja sezone treba više obuke da biste ostvarili svoje snove, Plutonov redak i epski ulazak u vašu devetu kuću učenja, mogao bi da vas inspiriše da se prijavite za kurs, ili čak ozbiljnije obrazovanje.

Pluton će ostati u ovom delu vaše karte narednih dvadeset godina, što znači da će vaše vozilo za evoluciju biti uronjeno u prakse dubokog učenja.

Vi obožavate ovaj proces, kao cerebralni i radoznali horoskopski znak.

Ključni trenuci za Blizance

30. oktobar vas može podstaći da razmišljate drugačije, pa pokušajte da vidite život kroz drugačiji filter.

Planirajte da spavate više ili da se pošteno odmorite 15. novembra, pod groznicom punog Meseca!

18. novembar može doneti preteranu energiju, pa pokušajte da budete smireni.

PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Rak

Volite sezonu Škorpije, jer je to doba godine kada vam Univerzum daje prostor da se opustite, zabavite i uživate u životnim zadovoljstvima.

Venera putuje u vašem radnom sektoru do 10. novembra, što znači da ćete biti zauzeti na poslu, ali ćete i dalje imati vremena da uživate u kvalitetnom vremenu sa onima koje volite.

Romantika će za vas biti naglašena oko mladog Meseca, 1. novembra, postavljajući temelje za razvoj novog prijateljstva.

Ako ste već u ozbiljnom partnerstvu, mnogi vaši razgovori će se fokusirati na novac, resurse i lične vrednosti.

Tokom sukoba Marsa sa Plutonom, 3. novembra, možda ćete primetiti neusklađenost prioriteta između vas i romantičnog (ili poslovnog) partnera. Postizanje kompromisa biće ključno za dalji napredak.

Pošto je ovo dugoročan uticaj (koji se produžava do početka 2025. godine), nemojte se osećati kao da morate odmah da "shvatite stvari".

Konačno, ulazak Plutona u Vodoliju, 19. novembra, promeniće način na koji se ponašate prema drugima u narednih dvadeset godina!

Sezonu Škorpije zatvarate sa jačom fascinacijom astrologijom, tarotom i isceljujućom energijom.

Počevši od sada, sve mistične stvari postaju pokretači vaše lične evolucije.

Ključni trenuci za Raka

22. i 23.oktobar mogli bi dati mesta intenzivnim osećanjima, pa pripazite na svoj temperament.

Mogli biste da proslavite događaj sa svojim odabranim plemenom pod punim Mesecom, 15. novembra.

18. novembar bi mogao da vam donese poruku u vidu snova, pa obratite pažnju na noćna sanjarenja.

Evgenyrychko/Shutterstock

Lav

Ovo je sezona na koju treba obratiti pažnju, jer će vam dati uvid u to kako ćete se transformisati dok prelazimo iz 2024. u 2025. godinu!

Možda provodite mnogo vremena sa porodicom ili vašim odabranim plemenom, istražujući uspomene, ili dostižući dublje nivoe povezanosti.

Međutim, zbližavanje nije uvek lako, kao što ćete i primetiti oko 24. oktobra i 3. novembra, kada Pluton bude aktiviran u vašem sektoru odnosa.

Ako tada postoji neslaganje, potražite razloge koji stoje iza bilo kakvih ljutih osećanja.

Ako ih stvarno ispitate, možete postati svesni kako se menja način na koji se potvrđujete.

Počevši od ovog meseca, vaši najbliži odnosi se intenziviraju, kako moćni Pluton ulazi u Vodoliju.

Ono što vidite kod drugih – bilo pozitivno ili negativno – odražava nešto o vašoj ličnosti, dok vaši odnosi postaju sredstvo za lični rast u narednih dvadeset godina!

Budite fleksibilni tokom punog Meseca 14. novembra, koji donosi energiju promene u vaše profesionalno okruženje.

Usponi i padovi sada vam omogućavaju pristup genijalnosti i kreativnoj energiji Univerzuma. Pokušajte da pozitivno gledate na sve vesti koje možete dobiti.

Ključni trenuci za Lava

Mlad Mesec 1. novembra je najbolje doba godine za bilo kakve promene u vašem kućnom okruženju.

Mogli biste da potpišete dugoročni ugovor, ili sporazum, oko trigona Sunce-Saturn 3. novembra.

bbernard/Shutterstock

Devica

Sa vašom planetom, Merkurom, koji putuje dubokim nebom u Škorpiji do 1. novembra, mogli biste biti veoma fokusirani na završetak istraživačkog ili spisateljskog projekta.

U okviru ovog procesa, mogla bi da vam sine briljantna ideja oko 30. novembra, tako da nemojte odbacivati intuitivne bljeskove, čak i ako vam se čine previše čudni.

Na početku sezone, sve vodi ka pobedničkom trenutku za vašu karijeru, tokom godišnje opozicije Venera-Jupiter, koja donosi sreću u ovom sektoru vašeg života.

To bi takođe moglo biti povezano sa partnerstvom, koje se formira između 4. i 15. novembra, kada se kosmički učitelj Saturn budi iz svog četvoromesečnog retrogradnog sna.

Energija planete sa prstenom, naglašava mogućnost udruživanja snaga sa nekim, ko bi mogao da dopuni vaše već oštre veštine i sposobnosti.

Zbog uticajne opozicije Mars-Pluton, ova sezona donosi i promene u vašim prijateljstvima.

Između 22. oktobra i 4. novembra, mogući su tračevi, pa čak i drama u vašem društvenom krugu.  

Možda će vam se činiti primamljivo da se prepustite sočnom slušanju, ali ako to učinite, možda ćete otvoriti vrata priči koja će se odvijati u narednim mesecima.

Postavljanje granica je sada vaša najbolja opcija!

Ključni trenuci za Devicu

Možda ćete osećati nemir oko 2. novembra, kada Merkur uđe u Strelca.

Vikend 15. novembra mogao bi biti idealno vreme z beg i odmor.

Pokušajte da duže spavate noću od 3. novembra, kada Mars ulazi u vašu dvanaestu kuću odmora.

Ako ste slobodni, Venera koja 11. novembra ulazi u Jarca, donosi tri najbolje nedelje u godini za pronalaženje romanse.

Nicoleta Ionescu/Shutterstock
 

Vaga

Predstojeća sezona obećava da će biti naporna.

Ali umesto da se usresredite na vaš lični život, nebo fokusira vašu pažnju na vašu karijeru, naglašavajući potrebu za ravnotežom, kao i jasnim granicama.

Oko 4. novembra možda ćete morati da radite prekovremeno. Iako vam se neki zahtevi šefova, ili kolega, mogu činiti prihvatljivim, ako kažete "da", to bi moglo da vas dovede do sagorevanja u budućnosti.

Radi se o tome da radite pametnije, a ne nužno i napornije. Zato započnite sezonu pronalaženjem neobičnih (ali briljantnih) načina da se uhvatite u koštac sa zahtevima vaše industrije, između 24. i 28. oktobra.

Neki od projekata koji su bili odloženi, ili su stavljeni u zapećak na neko vreme, mogli da se ubrzaju nakon što se legendarna prstenasta planeta (Saturn) probudi iz svoje duge retrogradnosti 15. novembra.

Očekujte da će se vaš inboks napuniti i pre ovog datuma. Na kraju krajeva, bogata Venera će biti u vašem sektoru komunikacija do 10. novembra.

Do sada imate dar brbljanja, pa obavezno zapišite sve važne dokumente i predloge pre ovog datuma.

Konkretno, 3. novembar je srećan datum za isporuku bilo kakvih važnih uvida, ili aplikacija, koje možda imate u pripremi.

Ključni trenuci za Vagu

Oko 4. novembra mogli biste da potpišete sladak, dugoročan (i unosan) ugovor.

Venerin ulazak u Jarca 11.novembra, donosi najbolje tri nedelje u godini da se pozabavite bilo kavim preuređivanjem, ili projektima koje ćete odraditi sami.

Ako ste u posvećenoj vezi, pun Mesec 15. novembra je idealno vreme za bilo kakve razgovore o intimnosti.

Antonio Guillem/Shutterstock

Škorpija

Sa vaša dva planetarna vladara, Marsom i Plutonom, super aktivnim na nebu, ova rođendanska sezona obećava da će biti jedna od vaših najmoćnijih do sada!

Univerzum će vam otvoriti put da radite ono što najbolje znate, a to je transformacija iznutra ka spolja.

Tokom magične mesečeve faze ove sezone, 30. i 31. oktobra stvorite kontemplativni prostor za analizu velikih tema, koje su vam se dogodile između 2008. i sada.

Imajući to na umu, zapitajte se kako vidite sebe i svoj fokus u narednih dvadeset godina.

Zapišite ove namere na mlad Mesec 1. novembra, koji se dešava u vašem znaku, a nosi energiju dugoročnog uspeha!

Sa Marsom koji ulazi u vaš sektor karijere 3. novembra, a kreće se retrogradno kasnije tokom godine, vaša karijera bi mogla biti spremna za određena prilagođavanja.

Obratite pažnju na sve teme, poruke ili događaje koji se sada dešavaju, jer će osvetliti šta treba da se uradi, a na šta treba da se fokusirate.

U okviru ovog procesa transformacije, ključno je zapamtiti da za postizanje dobrih rezultata morate takođe promeniti svoj način razmišljanja, kao i svoje navike.

To će postati vidljivo 28. i 30. oktobra, a posebno na pun Mesec, 15. novembra.

Ključni trenuci za Škorpiju

2. novembar mogao bi se pokazati kao veoma dinamičan, pa izbegavajte preterano obavezivanje sa previše događaja.

Pluton ulazi u Vodoliju 19. novembra i podstiče vas da pogledate kako vam novi tehnološki alati mogu pomoći u rastu.

Maridav/Shutterstock

Strelac

Ova sezona vam donosi idealnu kombinaciju zabave i prijatnih i  opuštajućih vibracija.

Dve planete (Sunce i Mars) će se spojiti, kako bi podstakle vašu želju da se odmorite, opustite i spavate duže.

Ovo će biti posebno tačno kada uđemo u napeti sukob Marsa i Plutona 3. novembra, koji bi mogao da vas zbuni nezgodnom situacijom, koja uključuje novac, intimnost, ili važan posao ili ugovor.

Uzgred, nije vreme za rizikovanje. Umesto toga, najbolje je biti oprezan, jer je to dugoročna energija, koja će nas odvesti od 2024. do 2025. godine.

Romantika je još jedna oblast života koja će vam biti posebno istaknuta u naredne četiri nedelje.

Za početak, ljubavna Venera, koja putuje u vašem znaku do 10. novembra otkriva vaš šarm!

Jasno je da je ovo od velike pomoći prilikom druženja i upoznavanja novih ljudi, kao i kod romantičnih perspektiva.

Saturn se budi iz dugog sna 15. novembra, što bi moglo ponovo da zapali vašu želju da se uozbiljite u pronalaženju partnera, koji, poput vas, živi život na zabavan, duhovan i optimističan način.

Možda ćete to čak početi da osećate 4. novembra, pod Suncem i Saturnom, što znači mogućnost dugoročne veze.

Ključni trenuci za Strelca

Ulazak Merkura u vaš znak 2. novembra, unosi elokvenciju u vaše reči, a možda čak i veliko prosvetljenje o vašem mestu u svetu.

9. novembar je srećan dan, koji vas inspiriše da dodate neke stavke na svoju listu.

Pun Mesec 15. novembra bi mogao da bude dinamičan, pa mudro koristite svoju energiju.

bbernard/Shutterstock

Jarac

Ova sezona Škorpije obećava da će biti jedna od vaših najmoćnijih u poslednje vreme!

Kako i na koji način ste se promenili od 2008. godine?

Tada je moćni i transformativni Pluton prvi put ušao u vaš znak, ostavljajući ga zauvek 19. novembra.

Do 3. novembra možda ćete imati sjajan uvid u to ko ste postali, kuda ste krenuli i ko vas prati, dok koračate ka moćnoj budućnosti koju sami kreirate.

Na više načina, ovo izgleda kao važan nauk, pa obavezno proslavite nekim lepim putovanjem, ili priuštite sebi dan u banji.Dani između 3. i 9. novembra su idealni da sebi ugodite.

Ako su se određeni lični, ili profesionalni projekti sporo odvijali u poslednjih nekoliko meseci, to bi se moglo promeniti kada se vaša planeta (Saturn) probudi iz dugog nebeskog sna 15. novembra.

Počevši od sada, život bi mogao biti pun mejlova, poruka i najava.

Komunikacija će postati prioritet, što će najverovatnije doneti potrebu za pisanjem rada, ili polaganjem važnog ispita.

Ključni trenuci za Jarca

Novo prijateljstvo ili saradnja moglo bi da se sklopi oko mladog Meseca, 3. novembra.

Venera ulazi u vaš znak 11. novembra i donosi vam tri nedelje zabave, pa obavezno isplanirajte dobar provod već sada.

Ako vas zanima romantika, pun Mesec, 15. novembra. idealan je za popunjavanje profila za upoznavanje preko interneta.

Microgen/Shutterstock

Vodolija

Koliko ste verni svom osećaju za autentičnost?

Za vas je cela ova sezona obojena epskim ulaskom Plutona, planete transformacije, u vaš znak.

Ovaj spor, ali dubok uticaj će vas primorati da izvršite neophodne promene, da biste se vratili u kontakt sa svojom ličnom moći.

Kako uđemo u 19. novembar, mogli biste da napravite značajne promene u svom životu, uklanjajući sve navike, imovinu i bilo šta drugo, što vas sprečava da ostvarite svoje najistinitije snove i želje.

Između 22. oktobra i 4. novembra možda ćete biti izloženi nekom spoljnom pritisku. Međutim, te promene su neizbežne, pa što ih prihvatite što pre, kako bi stvari bile lakše.

Škorpija vlada vašim sektorom karijere i vidljivošću u javnosti, tako da možete očekivati napredak u ovoj oblasti života.

Tačnije, mlad Mesec, 1. novembra, mogao bi da donese početak projekta, ugovora, pa čak i potpuno novog posla, ili karijere.

Do 15. novembra može postati očigledno kako će ovaj početak doneti snažan osećaj sigurnosti, dok glavni učitelj Saturn aktivira svoju moć u vašem sektoru novca.

Biće potreban naporan rad, a vi ste voljni da zasučete rukave i prionete na posao!

Ključni trenuci za Vodoliju

Ostanite fleksibilni na pun Mesec 15. novembra, kada će možda biti potrebne promene kod kuće, ili na poslu.

Probajte da meditirate oko 24 novembra, kada biste odjednom mogli da doživite genijalan trenutak!

Vikend 16. novembra je idealan za izlaske i druženje sa prijateljima.

EugeneEdge/Shutterstock

Ribe

Bogata Venera će biti na vašoj strani ove sezone, pomažući vam da napredujete u karijeri do 10. novembra.

Bićete srećni što ste sve svoje napore i optimizam uložili u ovu oblast svog života.

Sve je to deo glavnog plana koji nebeski učitelj Saturn ima za vas, a koji uključuje stvaranje nečega u vašem životu što će izdržati test vremena.

Pritisak za uspehom koji biste mogli da osetite snažno oko 15. novembra, kada se Saturn probudi iz retrogradnosti, deo je ovog plana.

Vreme je da zasučete rukave kako biste nastavili da manifestujete život svojih snova.

Vaša druga velika vest ove sezone je da Pluton – planeta transformacije – ulazi u jedan od duhovnih sektora vaše karte.

Počevši od 19. novembra, možda ćete primetiti želju da radite sa bilo kojim mističnim ili psihološkim praksama, koje vam pomažu da postignete dubok osećaj isceljenja.

Snimanje vaših snova i njihovo dekodiranje, sada bi moglo biti posebno korisno.

Ako odlučite da istražite svoje snove, mlad Mesec 1. novembra je idealno vreme za početak.

Ključni trenuci za Ribe

Ako se bavite kreativnim zanimanjem, ili imate kreativni hobi, 28. oktobar može da vas dodatno inspiriše.

Mogli biste da dobijete neočekivane ili uzbudljive vesti, na pun Mesec, 15. novembra. Ne zaboravite da sledite tok.

Prevaziđite nesporazume ili konfuziju 9. novembra, tako što ćete biti vrlo jasni u svojoj komunikaciji.

Dorde Krstic/Shutterstock